Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Katja Schuurman (47): ‘Pijnlijk dat Freek zo snel weer op liefdespad was’

De actrice blikt terug op haar scheiding. Katja Schuurman was eerder getrouwd met acteur Thijs Römer, met wie zij dochter Sammie kreeg. Na hun scheiding leerde ze in 2015 chef-kok Freek van Noortwijk kennen. In 2019 trouwden ze, een jaar later kwam dochter Coco en het stel leek heel happy, wat he...

Katja Schuurman (47): ‘Pijnlijk dat Freek zo snel weer op liefdespad was’

De actrice blikt terug op haar scheiding.

Katja Schuurman was eerder getrouwd met acteur Thijs Römer, met wie zij dochter Sammie kreeg. Na hun scheiding leerde ze in 2015 chef-kok Freek van Noortwijk kennen. In 2019 trouwden ze, een jaar later kwam dochter Coco en het stel leek heel happy, wat het best een verrassing maakte dat ze in november 2021 uit elkaar gingen.

Waarom werkte het niet? “Als je zo verliefd bent, denk je dat je bij elkaar past,” zegt ze in Mezza, het magazine van het Algemeen Dagblad. “Dat je hetzelfde bent, maar ik denk dat we anders in het leven staan. In het begin zag ik dat niet zo. Ik dacht: hij is jonger, misschien verandert hij nog. Denken dat je iemand kunt veranderen, is een misverstand. De laatste jaren was er veel strijd, gedoe, spanning. Het is ook wel weer prettig dát niet meer te hebben.” 

Wat niet wegneemt dat het moeilijk was om verder te gaan in de nieuwe situatie. “Soms is het nog zoeken,” zegt ze. “Onze levens waren zo met elkaar verstrengeld. Dat onthechten, dat was me wat. We zijn pas sinds november uit elkaar. Daar moet gewoon tijd overheen gaan. Nou ja, ik zeg gewoon, maar dat ís niet gewoon.

Toen ik me zo klote voelde, dacht ik: hoe ga ik dit in godsnaam doen? Freek heeft het iets complexer gemaakt door zich redelijk snel weer op het liefdespad te begeven. Dat vond ik pijnlijk en ingewikkeld. Het haalde ook de aandacht en energie weg om het samen op zo’n goed mogelijk manier te doen voor Coco. Maar dat gaat wel gebeuren, hoor. Freek is een supergoede vader.”