Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Johnny Depp ontroerd om ovatie van 7 minuten

Johnny Depp ontroerd om ovatie van 7 minuten in Cannes, maar wil niet van en comeback spreken: 'Ik heb niet veel behoefte meer aan Hollywood.'

Johnny Depp

Het was 'm overduidelijk gegund: Johnny Depp kreeg in Cannes een ovatie van 7 minuten voor zijn rol in Jeanne du Barry, die kan worden gezien als zijn comeback in Hollywood na jaren te hebben verloren aan een langdurige rechtszaak met zijn ex Amber Heard wegens vermeend huiselijk geweld.

Depp werd uiteindelijk vrijgesproken en heeft het er liever niet meer over. "Er is de laatste jaren zoveel fantasierijke fictie over mij geschreven dat ik het niet meer wens te volgen," zei hij op een persconferentie. "Ik begrijp niet waarom mensen daar zo bezig mee zijn."

Getty Images

Depp haalde uit naar de mensen die de afgelopen jaren online eisten om zijn boycot en het cancellen van de acteur, vanwege de uitlatingen van zijn ex. "Wie zijn die mensen, en wat kan het ze schelen, anoniem in het licht van hun computerscherm, met veel te veel vrije tijd. Ik ben niet degene die zich zorgen moet maken. Mensen moeten nadenken waar het écht over gaat."

'Slechte grap'

Over het feit dat hij door de toestanden rond de rechtszaak van projecten is gehaald: "Het voelde alsof ik in een slechte grap zat," zegt Depp. "Dat je van een film wordt gehaald door iets dat voor jou niet meer is dan een paar klinkers die in de lucht zweven. Ik voel me nu niet meer geboycot door Hollywood. Maar dat komt vooral omdat ik niet meer echt denk aan Hollywood. Ik heb niet veel behoefte meer aan Hollywood."

Zelf ziet hij Jeanne du Barry niet als een comeback, hoewel het zijn eerste grote filmrol is in drie jaar tijd. "Als ik alles moet geloven ben ik nu aan mijn zestiende comeback bezig. Maar ik ben nooit weggeweest. Ook covid heeft natuurlijk invloed gehad. Maar verder? Ik maak me helemaal niet druk over Hollywood. Ze zoeken het maar uit."

'Bizar mysterie'

Hij heeft ook niet het gevoel dat het een comeback in Cannes is: "Ik woon hier letterlijk drie kwartier rijden vandaan," aldus Johnny. "Ja, mensen belden me op een gegeven moment niet meer. Ik weet niet waar ze bang voor waren. Maar ik ben nergens heen gegaan. Comeback voelt alsof ik mij hier moet gaan bewijzen, alsof ik mijn beste dansje moet gaan doen en dan maar moet hopen dat jullie het allemaal goedkeuren. Het is een bizar mysterie."

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Celebs
  • Getty Images