Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Johnny de Mol: 'Mijn tante Linda voelt veel schaamte over wat er is gebeurd'

'Maar Linda is sterk, ze komt sterk terug.' Johnny de Mol is deze week te gast in een nieuwe aflevering van 30 Minuten Rauw, de podcastserie van NPO Radio 2-dj Ruud de Wild. In de aflevering die vanaf morgen te beluisteren is, gaat De Mol onder meer in op het effect dat het schandaal rond The Voi...

Johnny de Mol: 'Mijn tante Linda voelt veel schaamte over wat er is gebeurd'

'Maar Linda is sterk, ze komt sterk terug.'

Johnny de Mol is deze week te gast in een nieuwe aflevering van 30 Minuten Rauw, de podcastserie van NPO Radio 2-dj Ruud de Wild.

In de aflevering die vanaf morgen te beluisteren is, gaat De Mol onder meer in op het effect dat het schandaal rond The Voice of Holland heeft op zijn familie, onder wie zijn tante, Linda de Mol.

In een eerste fragment van de podcast vertelt De Mol openhartig over hoe het nu gaat met Linda. Hij zegt onder meer dat zijn tante veel schaamte voelt over wat er allemaal gebeurd is en dat hij als neef die pijn kan voelen.

Over Linda's ex Jeroen Rietbergen: 

“Ja, als je bedenkt wat Jeroen allemaal heeft gedaan… Jeroen Rietbergen, de vriend van Linda. Als je dat allemaal zo uitdoktert, dan voelt Linda heel veel schaamte. Ik voel die pijn.”

“Het grootste verdriet dat ik voel, zit bij Linda. Maar als je alles op een rijtje gaat zetten dan denk je wel: Jezus man, you f*cked up, big time en je hebt echt een bom gelegd onder het hele gebeuren. Dat is dan misschien meer de zakelijke kant, maar er zijn ook heel veel mensen die hier gewoon echt last van hebben.”

“Ik heb ook de ouders van Jeroen gesproken en zijn broer. Gewoon heel nette mensen. Die hebben hem echt niet opgevoed van: ‘Stuur maar vieze foto’s van je weet-ik-veel-wat.’ Nee. Weet je wel.”

Is het een psychische ziekte? “Echt gezond is het natuurlijk niet. Daar moet je gewoon echt hulp voor zoeken, wat nu ook gebeurt. Hij heeft natuurlijk héél veel kapotgemaakt.”

Over Linda:

Zal ze stoppen? “Ik kan me wel voorstellen dat Linda nu met die gedachte speelt. Weet je wel, van: heb ik nog zin op met een gouden koffer de trap af te lopen? Maar Linda is sterk. Die komt echt wel sterk terug, maar ook zij is gewoon een slachtoffer.”

“Er is iets gebeurd in haar leven. Ze is haar man kwijt, ze heeft half Nederland op haar dak, werd gewantrouwd, ze moest zich ineens gaan verantwoorden voor iets. Maar goed, zij is heel sterk hoor, dus ze komt er wel. Ze gaat zich beraden op wat ze allemaal gaat doen en gelukkig heeft ze die mogelijkheid om daarvoor te kiezen.”

Linda de Mol deed enkele weken geleden een stap terug in haar werk bij zowel SBS6 als haar magazine LINDA. toen bekend werd dat haar partner Jeroen Rietbergen, bandleider bij TVOH, seksueel grensoverschrijdend gedrag had vertoond tegenover kandidates van The Voice.

Foto (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in