Janny van der Heijden wint FlavorFlav

Door Ella Vermeulen
Janny van der Heijden wint FlavorFlav

Ze is ook ónze favoriete smaakmaker!

Culinair journaliste en tv- en kookboekenmaker Janny van der Heijden staat op nummer 1 van de Food Top 100 2019, zo heeft de redactie van FavorFlav bekend gemaakt. De lijst is een ode aan de movers en de shakers van de Nederlandse gastronomie. Janny is degene die dit jaar de grootste invloed heeft gehad op het onder de aandacht brengen van lekker eten bij de Nederlandse consument.

Janny van der Heijden wint FlavorFlav

Van der Heijden is de terechte winnaar volgens het juryrapport die haar de grande dame van de culi-journalistiek noemt. Samen met haar mede-presentator André van Duin verpulverde zij het ene na het andere kijkcijferrecord. Dat zij véél meer kan dan guitig proeven in Heel Holland Bakt, blijkt uit de bekroning met het Mes van Johannes, een prestigieuze prijs die ze onlangs kreeg van de Stichting Gastronomische Bibliotheek. Een erkenning voor haar complete oeuvre als culinair journalist en publicist.

Op nummer twee staat presentator en kookboekenschrijver Miljuschka Witzenhausen. Ze schreef verschillende kookboeken (zoals Lekker Miljuschka en Miljuschka’s Street Food Vietnam) en is culinair erg actief op televisie. Bonuspunten voor haar Instagram (bijna 300.000 volgers!) waar ze met verve haar curves uitdraagt: ‘Creamcheese + Sugar = Happy Rolls’

Op nummer drie staat rapper, zanger, presentator en kookboekenschrijver Freddy Tratlehner. Alles wat hij doet is over the top, onbegrijpelijk en lekker. Hij maakt absurdistische kookvideo’s in zijn eigen kleine keukentje en zet die op Instagram, zijn boek Lekker Fred is net uit en nu al een groot succes. Het is een béétje voor de liefhebber, maar enthousiasmeren kan ie wél. 

Foto's (c) ANP, FlavorFlav

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in