Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

'Ik wil weer een Meg Ryan tijdperk!'

Jennifer Aniston heeft heimwee naar de goeie ouwe romcom-tijd. Met The Morning Show, de comedy die ze samen met Reese Witherspoon maakt voor Apple TV, is Jennifer Aniston na jaren uitsluitend in films te hebben gespeeld terug op televisie. "De afgelopen jaren zijn de streamingdiensten zo'n beetje...

'Ik wil weer een Meg Ryan tijdperk!'

Jennifer Aniston heeft heimwee naar de goeie ouwe romcom-tijd.

Met The Morning Show, de comedy die ze samen met Reese Witherspoon maakt voor Apple TV, is Jennifer Aniston na jaren uitsluitend in films te hebben gespeeld terug op televisie. "De afgelopen jaren zijn de streamingdiensten zo'n beetje geëxplodeerd," zegt ze in Variety. "En de kwaliteit was zo hoog dat ik begon te denken: 'Wauw, dit is beter dan wat ik net heb gedaan."

Ze keek nog eens goed naar het filmwerk dat haar werd aangeboden en trok haar conclusies. "Als je kijkt naar het materiaal dat beschikbaar is – het wordt steeds maar minder en minder, behalve de grote Marvel-films dan. Of andere dingen waar ik niet voor word gevraagd of waar ik geen interesse in heb omdat een rol bestaat uit voor een green screen staan en digitaal te worden ingevuld."

Aniston heeft weemoed naar de jaren negentig. "De entertainmentindustrie is enorm veranderd. Ik denk dat we allemaal stiekem verlangen naar een nieuw Meg Ryan-tijdperk, ik in ieder geval wel." Ryan speelde destijds in mateloos succesvolle romantische comedy's als Sleepless in Seattle en You've Got Mail.

"Mij lijkt het fijn om weer eens naar de bioscoop te gaan en daar knus te zitten," zegt Jennifer. "Ik vind dat er een revival moet komen. Films als Terms of Endearment, laten we die weer gaan maken. Heaven Can Wait, Young Frankenstein, Blazing Saddles, Goodbye Girl."

Of het zover zal komen weet niemand, maar gezien de trend is het verstandig van Jennifer om in te haken op de populariteit van series streamen. En The Morning Show lijkt een heerlijke, vileine dramady te zijn geworden, met vrouwen in de hoofdrol.