Helena Bonham Carter: 'We zijn allemaal fenomenale vrouwen'

Door Ella Vermeulen
Helena Bonham Carter: 'We zijn allemaal fenomenale vrouwen'

Het is nu aftellen naar het derde seizoen van The Crown.

Het is tegenwoordig zoeken naar een T-shirt of Insta-post zonder inspirerende quote. En laat het aan tikje excentrieke Helena Bonham Carter (ze speelt prinses Margaret in seizoen drie van The Crown) over om daar haar eigen draai aan te geven.

Helena Bonham Carter: 'We zijn allemaal fenomenale vrouwen'

© Brora x Save the Children

Voor kasjmier label Brora ontwierp ze voor een goed doel een sjaal met daarop de woorden Phenomenal Woman, naar het gedicht van Maya Angelou. De sjaal is geïnspireerd op de sjerpen die de sufragettes droegen, met een vleugje collegesjaal en voetbalsjaal. "Het is een sjaal voor vrouwen van alle leeftijden," zegt ze. "Ik wilde iets voor mijn dochter, die bijna een tiener is, om haar zelfvertrouwen te geven en de social media terreur en dislikes op afstand te houden."

"Het gaat er niet om hoe je eruit ziet, hoe je je voelt is wat telt," aldus Helena. "Ik geef hem ook aan mijn menopauzale vijftigplus-genoten. Die sexy blijven terwijl onze hysterische inner critici iets nieuws ontdekken dat uitzakt, met doem als gevolg. Dat we geen baby's meer kunnen krijgen, wil niet zeggen dat we niet langer vrouwen zijn. Mijn prachtige vriendin Kristen Scott Thomas zegt dat ze het gevoel heeft dat we opeens onzichtbaar zijn geworden. Ik hoop dat mijn sjaal helpt om te zeggen: 'Hallo! Ik ben er nog!'"

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in