Helen Mirren krijgt Lifetime Achievement Award

Door Ella Vermeulen
Helen Mirren krijgt Lifetime Achievement Award

Ze mag een Gouden Beer aan haar prijzenkast toevoegen.

Actrice Helen Mirren krijgt in februari op het Filmfestival van Berlijn een Gouden Beer, de Lifetime Achievement Award van het filmfestijn. De Oscarwinnares voor The Queen en ster van de huidige HBO hit Catherine the Great is ook het onderwerp van een homage met haar bekendste films, waaronder The Cook, the Thief, His Wife & Her Lover,The Good Liar en The Last Station.

Helen Mirren krijgt Lifetime Achievement Award

"Helen Mirren is een sterke persoonlijkheid wiens krachtige portretten altijd indruk maken," zegt Mariette Rissenbeek, de nieuwe executive director van de Berlinale. "Ze verrast ons keer op keer met haar interpretatie van complexe personages. Of het nu Chris in Calender Girls is of koningin Elizabeth in The Queen, ze zet altijd sterke vrouwen neer en het is ons een eer om haar de ere-Gouden Beer voor haar werk toe te kennen."

Helen Mirren krijgt Lifetime Achievement Award

Helen, hier in een Elie Saab met Andie McDowell in Cannes, heeft laten weten het een hele eer te vinden, om er zorgelijk aan toe te voegen "dat je dit soort prijzen vaak pas op het laatst krijgt en ik nog niet van plan ben om om te vallen."

Helen zit dit jaar vijftig jaar in het vak, haar eerste grote rol was die van een schildersmodel in Age of Consent in 1969. Haar grote doorbrak kwam met de gangsterfilm The Lomg Good Friday in 1980. Momenteel is ze met mede-veteraan Ian McKellen te zien in The Good Liar. Je ziet dat ze de glamour in haar leven intens serieus neemt: fish & chips na de première. 

Haar Instagram is de moeite waard, ze kan heerlijk de draak steken met haar bekendheid...

...en is niet ongevoelig voor cocktails die haar naam dragen. 

Foto's (c) ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in