Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Helen Mirren krijgt Lifetime Achievement Award

Ze mag een Gouden Beer aan haar prijzenkast toevoegen. Actrice Helen Mirren krijgt in februari op het Filmfestival van Berlijn een Gouden Beer, de Lifetime Achievement Award van het filmfestijn. De Oscarwinnares voor The Queen en ster van de huidige HBO hit Catherine the Great is ook het onderwer...

Helen Mirren krijgt Lifetime Achievement Award

Ze mag een Gouden Beer aan haar prijzenkast toevoegen.

Actrice Helen Mirren krijgt in februari op het Filmfestival van Berlijn een Gouden Beer, de Lifetime Achievement Award van het filmfestijn. De Oscarwinnares voor The Queen en ster van de huidige HBO hit Catherine the Great is ook het onderwerp van een homage met haar bekendste films, waaronder The Cook, the Thief, His Wife & Her Lover,The Good Liar en The Last Station.

"Helen Mirren is een sterke persoonlijkheid wiens krachtige portretten altijd indruk maken," zegt Mariette Rissenbeek, de nieuwe executive director van de Berlinale. "Ze verrast ons keer op keer met haar interpretatie van complexe personages. Of het nu Chris in Calender Girls is of koningin Elizabeth in The Queen, ze zet altijd sterke vrouwen neer en het is ons een eer om haar de ere-Gouden Beer voor haar werk toe te kennen."

Helen, hier in een Elie Saab met Andie McDowell in Cannes, heeft laten weten het een hele eer te vinden, om er zorgelijk aan toe te voegen "dat je dit soort prijzen vaak pas op het laatst krijgt en ik nog niet van plan ben om om te vallen."