Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Happy 60, Paul de Leeuw!

Hij is en blijft een van de beste televisiemakers. Acteur, zanger, televisiemaker, kookboekschrijver, presentator, cabaretier en allround aardige man Paul de Leeuw viert vandaag zijn 60ste verjaardag – van harte! De Rotterdammer werkt sinds 1983 in de wereld van cultuur en media, waar hij grote s...

Happy 60, Paul de Leeuw!

Hij is en blijft een van de beste televisiemakers.

Acteur, zanger, televisiemaker, kookboekschrijver, presentator, cabaretier en allround aardige man Paul de Leeuw viert vandaag zijn 60ste verjaardag – van harte!

De Rotterdammer werkt sinds 1983 in de wereld van cultuur en media, waar hij grote successen had met onder andere De Schreeuw van de Leeuw en vele andere shows, waarin hij vaak briljant improviseerde en keiharde grappen maakte.

‘Ik was de homoseksueel, die dikkig en kalend was, en niet de knapste’, zegt hij daarover. ‘Daarom kon ik me veel meer permitteren. Omdat ik óók kwetsbaar was.’ Maar intussen wel duetten zingen met Adele, hè? 

‘Paul is deep down een onzeker mens’, zegt vriendin Astrid Joosten in de Volkskrant. ‘Tijdens onze avondjes uit kan hij het heel erg hebben over de kritiek die hij krijgt. Over de angst dat men op hem is uitgekeken.’

Tegenwoordig is er meer acceptatie bij De Leeuw: 'Als je zo jong bent begonnen, is er op een gegeven moment sprake van verzadiging. Toen ik jong was keek ik ook naar 60-jarigen op televisie met de gedachte: wat doen zij daar in godsnaam nog?' Het weerhoudt hem er overigens niet van om nog altijd succes te hebben, tegenwoordig met het programma Busje komt zo.

Vanavond zendt NPO 1 om 21.32 uur documentaire Paul de Leeuw 60 jaar! uit. Vakgenoten als Youp van ’t Hek, Peter van der Vorst en Simone Kleinsma blikken terug op iconische momenten uit zijn carrière. Hoogtepunt vormen de beelden uit het programma De schreeuw van de Leeuw (1990-1994). Met René Klijn, Bob de Rooij (De Leeuws bekendste typetje) en een uitzending over kunstgebitten — ‘de allerslechtste uitzending die we ooit maakten’, aldus oud-redacteur Michiel van Erp.

Foto's (c) Brunopress, ANP  

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in