Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Glennis Grace en zoon aangehouden na gevecht

Glennis Grace en zoon aangehouden na gevecht

Hoe kan een bezoek aan de supermarkt zo uit de hand lopen?

Zangeres Glennis Grace en haar 15-jarige zoon zijn zaterdagavond aangehouden na een gevecht in een Jumbo-supermarkt aan de Westerstraat in Amsterdam. Dat bevestigt de advocaat van Grace aan het Algemeen Dagblad.

De zoon van Grace kwam aan het begin van de avond rokend de supermarkt binnen

De politie laat weten dat er drie personen zijn aangehouden voor 'vernieling, bedreiging en mishandeling van het supermarktpersoneel'. De advocaat van Glennis Grace bevestigt dat het hierbij gaat om de 43-jarige zangeres, haar 15-jarige zoon en een vriend van de familie. 

De zoon van Grace kwam aan het begin van de avond rokend de supermarkt binnen en zou hardhandig de winkel zijn uitgezet. De zangeres keerde daarop later op de avond terug, met een groep bekenden, om de betrokken medewerkers aan te spreken. Daarbij ontstond een vechtpartij. 

Advocaat Kerem Canatan, die de zangeres met zijn kantoorgenoot Tom Gijsberts in deze zaak bijstaat, vertelt dat de zoon van Glennis Grace zaterdagavond gewond thuiskwam. "Hij had verwondingen aan zijn gezicht en handen. Zijn handen werden steeds dikker."

'Ze wilde weten: waarom mishandel je een 15-jarige jongen?'

Volgens de zoon zou hij ‘zonder waarschuwing zijn geduwd en aangevallen door medewerkers van de Jumbo’, nadat hij een trekje had genomen van zijn elektronische sigaret. "Hij viel daarbij met zijn hoofd tegen een kast of stelling. Hij zou door meerdere medewerkers zijn aangepakt. Daarop is mijn cliënt (Glennis Grace, red.) naar de supermarkt gegaan om de medewerkers aan te spreken. Ze wilde weten: waarom mishandel je een 15-jarige jongen?" 

'De verdenking dat ze een of meerdere medewerkers zou hebben geschopt of geslagen, herkent zij niet'

Volgens Canatan had Grace het gevoel dat ze ‘uitgelachen’ werd. "Ze zou een medewerker hebben geduwd. De verdenking dat ze een of meerdere medewerkers zou hebben geschopt of geslagen, herkent zij niet." Gelijktijdig of aansluitend aan dit verhitte gesprek zou een groter gevecht hebben plaatsgevonden, waarbij ook vrienden van haar zoon betrokken waren. "Zelf had ze geen betrokkenheid bij dit gevecht. Ze probeerde de mensen die zij kende, de vriendjes van haar zoon, daar weg te halen," aldus Canatan. 

De politieverhoren zijn inmiddels achter de rug. Grace en haar zoon zitten nog in hechtenis. Canatan: "Het onderzoek is nog gaande." 

E-sigaret valt onder rookverbod

Op 1 juli 2020 is het rookverbod uitgebreid met de e-sigaret, met en zonder nicotine. Op alle plekken waar een rookverbod geldt, geldt dit ook voor e-sigaretten, zo meldt de site van de Rijksoverheid.

Foto's (c) Nouveau / DPG Media, Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in