Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Glamour! De statement kettingen van Anna Wintour

De überfashionista is verrassend stijlvast. Voor iemand die al haar hele leven een hoofdrol in de mode speelt, is Anna Wintour, hoofdredacteur van de Amerikaanse Vogue en officieus beschermvrouw van veel jonge ontwerpers, heel trouw aan wat ze zelf mooi vindt. Zo draagt ze heel vaak dezelfde scho...

Glamour! De statement kettingen van Anna Wintour

De überfashionista is verrassend stijlvast.

Voor iemand die al haar hele leven een hoofdrol in de mode speelt, is Anna Wintour, hoofdredacteur van de Amerikaanse Vogue en officieus beschermvrouw van veel jonge ontwerpers, heel trouw aan wat ze zelf mooi vindt. Zo draagt ze heel vaak dezelfde schoenen en is ze uit te tekenen in een keurige sluike jurk.

Ook vast onderdeel van haar look zijn spectaculaire kettingen, die elke outfit onmiddellijk glasual maken. Ze zien eruit als iets dat Sissi naar de opera zou dragen, Anna doet er gewoon boodschappen mee en gebruikt ze om een werklook toch een vleugje fun en glans te geven.

De kettingen zijn collector items, authentieke, antieke Victoriaanse, Georgiaanse en Edwardiaanse 'riviere colliers' van geslepen edelstenen als amethist, topaas en citrien of kristal. Dames droegen destijds meestal één snoer, Anna draagt er graag een paar bij elkaar, voor extra fonkel.

Voor wie er ook wel zin in heeft: op trefwoord 'riviere necklace' vind je het een en ander op Etsy en Rubylane, en ook Swarovski heeft dit soort colliers in de collectie.

Foto's (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in