Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Francis van Broekhuizen brengt voor het eerst in 2,5 jaar nieuwe muziek uit

Een voorstelling over schandalen in de operawereld? Mjum! Francis van Broekhuizen brengt voor het eerst in 2,5 jaar nieuwe muziek uit.

Francis van Broekhuizen Gregor Bak

Zangeres Francis van Broekhuizen heeft vrijdag voor het eerst in 2,5 jaar een nieuw lied uitgebracht.

Het nummer heet Amore e Musica en zij heeft het opgenomen met haar vaste pianist Gregor Bak. Het lied, dat te vinden is op Spotify, vormt een opmaat naar hun nieuwe theatertournee, Schandalig Mooie Opera!.

De laatste keer dat Van Broekhuizen nieuw materiaal uitbracht, was in juni 2021.

Liefde en muziek

Het lied Amore e Musica is volgens haar impresariaat De Mannen 'ontstaan naar aanleiding van de vele gesprekken, die Francis en Gregor altijd voeren, in de auto op weg naar hun concerten. Gregor kreeg het idee om het leven van Francis te verklanken en haar eigen 'Vissi d'arte' te componeren. Dit resulteerde in het prachtige Amore e Musica waarin de twee belangrijkste dingen in het leven van Francis worden beschreven: de liefde voor haar vrouw en de liefde voor de muziek.'

Kerst-sing-along

Van Broekhuizen en Bak brengen het nummer zondagavond voor het eerst live ten gehore tijdens een grote kerst-sing-along in het Atrium in Den Haag. De nieuwe tournee van het duo gaat in februari van start. In de voorstelling gaat Francis veel dieper in op beroemde anekdotes en schandalen uit de operawereld.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Celebs
  • Amore e musica