Francis van Broekhuizen aan de pil vanwege overgang

Door Ella Vermeulen
Francis van Broekhuizen aan de pil vanwege overgang

Openhartig in De Geknipte Gast van Özcan Akyol.

Sopraan Francis van Broekhuizen (47) zat vrijdag in de kapperstoel van Özcan Akyol en was openhartig als altijd.

Francis van Broekhuizen aan de pil vanwege overgang

(c) Özcan Akyol

"Ik zit nu in zo’n voorfase van de overgang", zei ze. "Ik merkte dat ik daar veel emotioneler van werd. Dat is dan hormonaal. Ik heb nu voor het eerst van mijn leven de pil om het een beetje te nivelleren en dat helpt heel goed."

'Die hormonen; vrouwen hebben het soms best wel pittig hoor'

Daarvoor kon ze erg somber zijn: "Dat ken ik niet van mezelf. Ik ben normaal gesproken heel vrolijk, opgeruimd en kan overal mijn schouders onder zetten. Opeens had ik zo nu en dan zo’n dag dat ik dacht: laat ik maar doodgaan. Dat is beter. Dat je het zo zwart in je hoofd hebt dat je denkt: nou wat is dit? Die hormonen; vrouwen hebben het soms best wel pittig hoor. Pfoe!"

"Ik heb altijd het gevoel dat ik weet hoe ik in elkaar steek en dan ineens gebeurt er iets in je systeem waardoor je heel anders gaat denken. En als je kwaad wordt dat je dan mensen wil vermoorden. Echt, zó agressief. Nou, dat is niet goed! Dan ga ik dus huilen en schreeuwen." Haar vrouw Jacqueline maande haar dan vaak tot kalmte. "'Even tot tien tellen’, zei ze dan." Sinds ze de pil slikt, gaat het wat beter: "Alles is weer zo’n beetje uitgeleveld."

Je kunt de aflevering van Francis in De Geknipte Gast hier terugkijken.

Foto (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in