Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Felicity Huffman over fraude: 'Het ging om de toekomst van mijn dochter'

Actrice Felicity Huffman heeft voor het eerst verteld over de examenfraude waarvoor zij in 2019 anderhalve week in de gevangenis heeft gezeten.

Felicity Huffman 2022

Felicity Huffman (60) heeft voor het eerst verteld over de examenfraude waarvoor zij in 2019 anderhalve week in de gevangenis heeft gezeten.

De Desperate Housewives-actrice zegt dat het nodig was voor de toekomstplannen van haar dochter.

In een interview met de Amerikaanse zender ABC vertelt Huffman dat ze naar opties zocht om haar dochter Sophia een plek te geven op de universiteit waar zij graag naartoe wilde. Daarom huurde ze een coach in die haar hierbij kon helpen.

De coach in kwestie, Rick Singer, vertelt Huffman dat de schoolresultaten van Sophia te laag zijn om naar haar gewenste universiteit te gaan. Uiteindelijk komt het zover dat Huffman 15.000 dollar betaalt aan iemand die de antwoorden van de examens van haar dochter aanpast. Daardoor kon Huffmans dochter alsnog naar de universiteit.

"Het ging om de toekomst van mijn dochter", zegt Huffman tegen TMZ. "Daarom moest ik wel de wet overtreden. Ik dacht dat ik een slechte moeder zou zijn als ik het niet zou doen."

Sophia was hiervan niet op de hoogte, benadrukt de Amerikaanse. Ook vertelt de actrice over het moment dat de FBI haar huis binnenstormde. "Ik dacht dat het een grap was."

Actrice werkt nu voor organisatie

Huffmans dochter volgt momenteel een opleiding aan de Carnegie Mellon-universiteit. Huffman heeft na haar gevangenisstraf geen grote rollen meer gespeeld. Ze besteedt haar tijd vooral aan een organisatie die oud-gevangenen bijstaat om te re-integreren in de maatschappij.

Naast Huffman werden nog ruim dertig aangehouden voor examenfraude. Onder hen was Full House-actrice Lori Loughlin, die in tegenstelling tot Huffman geen schuld bekende. Huffmans carrière heeft zich sindsdien aardig hersteld, die van Loughlin niet. 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Celebs
  • Getty Images