Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Fame zangeres Irene Cara (63) overleden

'Remember my name – Fame!'

Irene Cara

'Remember my name – Fame!'

Wie zat er in de jaren tachtig niet voor de buis gekluisterd voor de avonturen van een jonge groep talenten op een prestigieuze theatershow? De film waarop de serie was gebaseerd heette ook Fame en werd legendarische door Irene Cara, die op 63-jarige leeftijd is overleden.

De Amerikaanse zangeres en actrice was vooral bekend van de titelsongs van de films Fame en Flashdance, waarmee ze in de jaren tachtig grote hits scoorde. De doodsoorzaak is nog onbekend. Ze is overleden in haar woning in de staat Florida, meldt haar publicist zaterdag.

Cara werd begin jaren tachtig in één klap wereldberoemd door haar rol als Coco Hernandez in de musicalfilm Fame, waarvoor ze ook de soundtrack verzorgde. Het leverde haar destijds twee Grammy Awards op. Het liedje werd een nummer 1-hit in Nederland.

Ze zong enkele jaren later ook de titelsong van Flashdance, ook wel bekend als What A Feeling. Cara kreeg ook daar een Grammy voor en werd zelfs onderscheiden met een Oscar voor de beste originele song. Ook dat nummer werd een wereldwijde hit.

Na deze twee successen speelde Cara nog in diverse films en tv-series, maar ze werd nooit meer zo succesvol. De laatste jaren leefde ze een teruggetrokken bestaan. Volgens haar publicist zal de zangeres en actrice "voor altijd voortleven door haar muziek en films".

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Celebs
  • Getty Images