Fabulous Donatella Versace is 65 jaar

Fabulous Donatella Versace is 65 jaar

Excessen en erkenning voor de prima donna van de mode.

Zie maar eens iemand te vinden die iets lelijks kan verzinnen over designer en zakenvrouw Donatella Versace – ze staat bekend als een van de aardigste mensen in de modewereld.

Fabulous Donatella Versace is 65 jaar

Intimiderend qua uitstraling en een pittige zakenvrouw bovendien. Maar ook: zeer loyaal aan klanten en ze gaat door het vuur voor vrienden en familie: "Daar ben ik érg Italiaans in.

Fabulous Donatella Versace is 65 jaar

Halverwege de jaren zeventig was Donatella als funky tiener 'de muze en criticaster' van haar broer Gianni die Versace oprichtte...

... het parfum Blonde aan haar opdroeg en haar een eigen label gaf: Versus.

Fabulous Donatella Versace is 65 jaar

Na de moord op Gianni i 1997 nam ze Versace over, stuwde het tot grote hoogte en breidde uit met onder andere hotels. Niet zonder persoonlijke schade op te lopen: Donatella werkte dag en nacht, snoof en rookte zich jarenlang door de dag heen. "De druk om Gianni recht te doen was groot," zegt ze. "Ik heb het verdriet in het openbaar beleefd, maar kon het aan niemand tonen, want de zaak moest door en ik was verantwoordelijk voor het inkomen van heel veel mensen. Maar ik verloor niet 'de king of fashion, ik verloor mijn broer'.

Fabulous Donatella Versace is 65 jaar

Daarnaast kreeg ze te maken met een scheiding en zorgen om haar dochter Allegra die aan anorexia leed. "Om verantwoordelijk te zijn, heb je een bepaalde mate van discipline nodig in je leven. Die ben ik een tijdje kwijt geweest," zegt ze over de tijd vóór ze in 2005 afkickte. "Ik moest kalmeren, goed nadenken en mijn leven herschikken," zei ze daarover.

Fabulous Donatella Versace is 65 jaar

Tegenwoordig is ze meer de Prima Donna van Italiaanse Couture dan een wild feestbeest, maar nog altijd uitgesproken in haar smaak. Over haar werk zegt ze: "Ik hou niet van balans. Balans is geen woord dat je kunt gebruiken bij Versace." Dit is haar permanente metgezel, Jack Russell Audrey. 

Fabulous Donatella Versace is 65 jaar

En over haar beroemde My Little Pony-haar: "Ik weet niet wat mijn natuurlijke kleur is. Ik geloof niet in puur natuur voor vrouwen. Natuur is voor mij iets met groenten."

En nu is ze dus 65. Nog wijze woorden? "Je moet nooit naar je leeftijd gaan denken," zegt Donatella. "En je moet je er zeker niet naar gaan kleden, maar je moet wel je verstand gebruiken. Ik draag nog altijd graag een minirok, maar niet meer met blote benen. En blijf kleur dragen, hoe feller hoe beter. Beige kan altijd nog. Als je cool bent, ben je cool."

Foto's (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in