• Celebs

Erik de Zwart maakt radiocomeback met Top 40 Hitdossier

Erik de Zwart maakt radiocomeback met Top 40 Hitdossier

Omroep Max is alwéér een leuke medior rijker.

Erik de Zwart (65) gaat radio maken voor Omroep MAX. Hij presenteert vanaf januari Top 40 Hitdossier, waarin hij in het verleden van de bekende hitlijst duikt. "De Top 40 is nationaal erfgoed," zegt hij.

Het is niet de eerste keer dat De Zwart voor Omroep MAX werkt. Eerder verving hij Tineke de Nooij toen zij stopte met haar programma TinekeShow.

"Ik heb al een tijdje warmgedraaid bij Omroep MAX, dat vond ik geweldig om te doen", vertelt hij. "Toen Daniël Dekker mij benaderde voor dit vaste tijdslot hoefde ik dan ook niet lang na te denken."

De Top 40, die de presentator van 1989 tot en met 2002 presenteerde, is sinds de eerste editie op verschillende zenders te horen geweest. Nu wordt de hitlijst uitgezonden op Qmusic.

Erik de Zwart maakt radiocomeback met Top 40 Hitdossier

De Zwart noemt Radio 5 een leuke zender. "Ze zitten niet op de FM en hebben toch een hoog marktaandeel, dat is ontzettend knap. En Omroep Max is natuurlijk ook logisch. Ik ben 65. Ik kan het niet langer ontkennen”, zegt hij lachend. Dat zijn programma, waarin hij terugblikt op de Top 40, weer rond de hitlijst draait lag volgens De Zwart in 'lijn der verwachting'. "Dat heb ik natuurlijk ook jarenlang bij Radio Veronica gedaan, totdat John de Mol daar de baas werd."

De Zwart ontving in 2009 de Marconi Oeuvre Award voor zijn verdiensten voor en achter de schermen van de Nederlandse radio. In 2014 werd hij programmadirecteur van Radio Veronica, waarbij hij in 2016 weer vertrok.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in