Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Dit is waarom Julia Roberts 20 jaar geen rom-coms maakte

Er komt er dit jaar weer een aan (met Clooney!). Ze was ooit de koningin van de rom-com. Pretty Woman, My Best Friend's Wedding, Notting Hill, Erin Brockovich, Runaway Bride... maar ineens hield Julia Roberts ermee op. Niet zozeer met acteren, maar wel met haar gebruikelijke genre. Oké, ze zat no...

Dit is waarom Julia Roberts 20 jaar geen rom-coms maakte

Er komt er dit jaar weer een aan (met Clooney!).

Ze was ooit de koningin van de rom-com. Pretty Woman, My Best Friend's Wedding, Notting Hill, Erin Brockovich, Runaway Bride... maar ineens hield Julia Roberts ermee op. Niet zozeer met acteren, maar wel met haar gebruikelijke genre.

Oké, ze zat nog wel eens in iets wat er tegen aan schurkt, maar de tijden van Julia en haar beroemde krullen in de hoofdrol in een romantische film zijn echt al LANG voorbij. Maar niet getreurd: er komt iets nieuws aan. En dat maakt die 20 jaar zonder ruimschoots goed, verwachten wij.

Huilen, lachen, lachen, huilen

Later dit jaar keert Julia namelijk terug als romantische queen in de film Ticket to Paradise. Met als tegenspeler niemand minder dan George Clooney, met wie ze ooit ook al een stelletje speelde in de Ocean's-films.

"Wat ik heb geleerd in het leven: je wilt altijd doen wat je níet aan het doen bent", zei Julia er onlangs over tegen de New York Times. "Als ik een comedy maak, heb ik eigenlijk zin om keihard te huilen om iets verdrietigs. En als ik iets verdrietigs maak, denk ik: 'Weet je wat fijn zou zijn? Een mooie jurk aan mogen trekken en alleen maar moeten lachen'."

Momenteel heeft ze eindelijk weer écht zin in dat laatste, al zegt ze zelf dat het heus niet zomaar is dat ze zo lang niet in rom-comschoenen heeft gestaan. "Mensen denken vaak dat mijn periode zonder dat soort rollen betekent dat ik het niet wilde. Maar ik las gewoon geen scripts die ik leuk genoeg vond."

Exen op oorlogspad

Dat vond ze aanvankelijk ook niet van Ticket to Paradise. "Tenzij ze George Clooney wisten te casten. En George vond juist dat de film écht iets voor mij was. We konden ook nog eens allebei. Dus daar gingen we."

Samen trokken de vrienden naar Australië voor opnames. In de film spelen ze exen die samen hun verliefde dochter willen behoeden van een grote fout, de fout die zij zelf jaren eerder ook maakten.

We moeten er nog tot oktober op wachten, maar als we die twee zo samen zien denken wij dat het zeker het wachten waard zal zijn, wat jij?

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in