Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Dawn French (66): 'Een anti-woke comedy is precies wat we nodig hebben'

Comedienne Dawn French is bezig met een nieuwe serie die een beetje zal schuren: Dawn French (66): 'Een anti-woke comedy is precies wat we nodig hebben.'

Dawn French

Je kent haar van French and Saunders en The Vicar of Dibley en misschien ook wel van haar boeken: Dawn French is een veelzijdig actrice en schrijver met een groot talent voor zelfspot en relativeringsvermogen.

Ze is bezig met een 'anti-woke' sitcom die eind 2024 of begin 2025 te zien zou moeten zijn. "Mensen mogen zo aanstootgevend mogelijk zijn als ze willen, daar sta ik voor," zegt ze. "Ik kan er op dit moment nog niet veel over zeggen, maar ik zal er zelf in te zien zijn."

PA

"Ik weet nog hoe Jennifer (Saunders) tegen me zei dat het zo moeilijk was om Absolutely Fabulous van de grond te krijgen omdat de personages rookten, dronken, omrolden en zich als idioten gedroegen. Dat lijkt nu zó tam. Laten we de grenzen opzoeken, paars dragen en lachen om onszelf als we het eens mis hebben. Dat is volgens mij precies wat we nu nodig hebben."

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Celebs
  • Getty Images