Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Daun Curry: 'Twee keer meten, een keer knippen'

Maak kennis met de beste binnenhuisarchitect ter wereld. Amerikaanse Daun Curry is uitgeroepen tot International Interior Designer of the Year, de hoogste prijs voor binnenhuisarchitectuur. Eerdere winnaars zijn onder andere Kelly Hoppen, Nicky Haslam and Rose Uniacke. Daun staat bekend om haar g...

Daun Curry: 'Twee keer meten, een keer knippen'

Maak kennis met de beste binnenhuisarchitect ter wereld.

Amerikaanse Daun Curry is uitgeroepen tot International Interior Designer of the Year, de hoogste prijs voor binnenhuisarchitectuur. Eerdere winnaars zijn onder andere Kelly Hoppen, Nicky Haslam and Rose Uniacke.

Daun staat bekend om haar gepolijste, glamoureuze chic waarmee ze villa's, hotels en winkels inricht.

Haar cliënten komen vooral uit Hollywood, de modewereld van New York en het bedrijfsleven. Dit is het appartement van Alex Rodriguez, de verloofde van Jennifer Lopez, in Miami. Vijf vragen aan het stylingfenomeen.

Hoe omschrijf je zelf je stijl?

Daun: "Ik zoek de balans tussen nieuwe ideeën en op maat gemaakte stukken en ik ben streng op functie en leefbaarheid. Het moet eruit zien alsof het vanzelf is gegaan, alsof het zo hoort. Het moet kloppen."

Hoe ziet je eigen huis eruit?

"Het is een compilatie van alle meubels, objecten en kunst die ik door de jaren heen heb verzameld. Mijn interieur vertelt het verhaal van mijn leven en waar ik geweest bent, het houdt de herinnering vast die ik koester."

Wat is je meest belangrijke design-regel?

'Twee keer meten, één keer knippen.'

Wat inspireert je?

"Natuur, fashion en films. Wes Anderson-films zoals The Grand Budapest Hotel voor de kleuren, de inrichting en de cinematografie, het iconische design en de 1960's interieurs van oude James Bond films en kunstzinnige Franse films als Amélie. Ik laat me ook inspireren door New York - de straten, de mensen, de kunstenaars en de ambachtsmensen."

Wat is het geheim van een geslaagde inrichting?

"Schaal en proportie. Je kunt zo'n beetje alles mixen en combineren als die twee dingen maar kloppen."

Foto's © Daun Curry / Instagram

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in