Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Claudia de Breij: 'Ik ben opgevoed met een stevige kersttraditie'

Als je twee kerstbomen hebt, ben je een liefhebber, toch? Claudia de Breij: 'Ik ben opgevoed met een stevige kersttraditie.'

Claudia de Breij met haar boek Amalia.

De oudjaarsconference doet Claudia de Breij dit jaar niet (en daar heeft ze soms best een beetje spijt van), maar dat wil niet zeggen dat ze niet druk is met de kerst. Met haar vrouw Jessica en hun twee pubers bereidt ze zich voor op de feestdagen.

Gezellig

"Kerst vieren vertedert mij op een bepaalde manier, omdat het vaak anders is dan de bedoeling was," zegt ze in Margriet. "We vinden bijvoorbeeld dat kerst een feest is van vrede, wat natuurlijk helemaal niet zo is. Maar het feit dat we het elk jaar zo noemen vind ik vertederend. En dat we vinden dat we allemaal prachtig ingerichte huizen hebben, maar laten we eerlijk zijn: zo’n boom is eigenlijk heel lelijk. En toch is zo’n versierd huis gezellig."

Kersttraditie

"Ik ben opgevoed met een stevige kersttraditie van de hele familie thuis en samen koken en eten. Het hele huis en de tuin werden dan ook versierd. Mijn moeder maakt nog steeds elk jaar kerststukjes, die mijn vader dan komt langsbrengen. Thuis hadden we altijd twee kerstbomen: een voor de volwassenen en een voor de kinderen."

Glittergebeuren

"Dat hebben wij nu ook. De volwassen boom is een soort hysterisch glittergebeuren en in de kinderboom hangt allemaal kleurige zooi. En de werkjes die onze jongens vroeger op school hebben gemaakt. Het is zo leuk om die elk jaar weer terug te zien. Dan lopen die twee pubers rond de boom en hoor ik ze zeggen: 'O ja, toen had ik dat gemaakt.'" 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Celebs
  • Brunopress/Patrick van Emst