Céline Dion annuleert wereldtournee, komt niet naar Nederland

celne dion
© Getty Images

Céline Dion annuleert haar volledige wereldtournee, waaronder ook drie Nederlandse shows in de Ziggo Dome op 26, 27 en 29 augustus. Dat laat de zangeres vrijdag weten op Instagram. Eerder stelde Dion al concerten uit.

‘Het spijt me dat ik jullie allemaal opnieuw moet teleurstellen’, schrijft ze op Instagram. ‘Ik werk heel hard om mijn kracht terug op te bouwen, maar touren kan erg moeilijk zijn, zelfs als je 100 procent bent. Het is niet eerlijk tegenover jullie om de shows steeds uit te stellen, en ook al breekt het mijn hart, het is het beste dat we nu alles annuleren totdat ik echt klaar ben om weer op het podium te staan. Ik wil dat jullie allemaal weten, ik geef niet op... en ik kan niet wachten om jullie weer te zien!’

Gezondheidsproblemen

Céline Dion wordt al enige tijd geplaagd door gezondheidsproblemen. Toch bracht ze vorige maand na vier jaar een nieuw liedje uit. Ze lanceerde donderdag Love again, de titelsong van de gelijknamige film die deze maand uitkwam.

Last van spasmen

Eind vorig jaar werd bekend dat Dion lijdt aan een zeldzame ziekte, het stiff-personsyndroom. Dion heeft last van spasmen en loopt moeilijker dan voorheen. Ook heeft de ziekte effect op haar stembanden. Op Love again, een ingetogen ballad, zingt ze beheerst en wordt ze vocaal nergens uitgedaagd om het maximale te geven. Door haar ziekte heeft de Canadese meermaals concerten moeten uitstellen of cancelen.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in