Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Cannes: Silverati schitteren op de rode loper!

Hollywood omarmt chic en natuurlijk grijs haar. Was het Filmfestival van Cannes ooit de plek om een nieuwe neus of nieuwe liefde te presenteren op de rode loper, dit jaar is er een heel wat aardsere trend te bespeuren. Geheel in stijl met het diversiteitsdebat en het ijkpunt ('Waar ben ik in vred...

Cannes: Silverati schitteren op de rode loper!

Hollywood omarmt chic en natuurlijk grijs haar.

Was het Filmfestival van Cannes ooit de plek om een nieuwe neus of nieuwe liefde te presenteren op de rode loper, dit jaar is er een heel wat aardsere trend te bespeuren.

Geheel in stijl met het diversiteitsdebat en het ijkpunt ('Waar ben ik in vredesnaam mee bezig?') dat de pandemie ook voor veel filmsterren was, is het verfrissend om te zien hoe weinig rimpels er zijn lamgelegd en hoe trots grijzend en grijs haar wordt omarmd.

Grijs haar wordt minder vaak als 'oud' beschouwd en steeds vaker als 'authentiek', zoals door Jodie Foster die een oeuvreprijs krijgt. Het is een trend die in de hele beautywereld te zien is: valse wimpers, geen millimeter uitgroei en porie-vrije wangen zijn uit, natuurlijker ogen is in, om iedereen zichzelf te kunnen laten zijn.

Een en ander komt voort uit de versoepelingen: na een jaar redelijk naturel te hebben geleefd, voelt het voor velen wat kunstmatig om weer aan de slag te gaan met verf. 

Helen Mirren (75) is al jaren grijs (en ook wel eens roze, maar dit terzijde) en liet het voor de rode loper nog wat oplichten.

Andie MacDowell (63) laat het peper en zout in haar krullen prachtig  matchen met haar koele jurk.'

Ook eerder doken in Hollywood al actrices op die het grijs met opgeheven hoofd stralend omarmen, zoals Jamie Lee Curtis...

...Rita Moreno...