Brad Pitt koopt een prachtig kasteeltje aan zee

Brad Pitt koopt een prachtig kasteeltje aan zee

Hij betaalde $ 40 miljoen voor een architectonisch juweeltje.

Seaward is een begrip onder liefhebbers van mooie huizen. Het is in 1916 in opdracht van zakenman en schrijver DL James ontworpen door architect Charles Green...

... die de granieten muren als het ware liet groeien uit de klif in Carmel waar het huis op staat.

Het metselwerk is bijvoorbeeld expres een beetje onregelmatig, als een rotswand.

Het huis is in 1918 opgeleverd en onlangs voor 40 miljoen dollar gekocht door architectuurliefhebber Brad Pitt, groot fan van de Arts & Crafts-beweging.

Het staat inmiddels al een aantal jaar leeg, Pitt is van plan het zoveel mogelijk in oorspronkelijke staat te herstellen.

Er zit geen logische indeling in het kasteeltje, in de zin van een voorkant of een achterkant. Het is ingedeeld met entresols, zodat overal een hoog-laag effect is.

Binnen is gericht op het uitzicht over de Pacific en komen overal boogvormen terug: Green liet zich hierbij inspireren door een boog die hij had geschetst in Cornwall bij Tintagel, een plek die wordt geassocieerd met de legende van koning Arthur.  

De foto's zijn al wat ouder, maar geven wel een idee van het huis en het prachtige uitzicht over de Pacific. Gezien Brads liefde voor design zal het een beeldje van een bachelorpad worden en gelukkig zijn zijn kinderen groot genoeg om niet zomaar van die klif te kukelen.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in