Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Biceps Like Beckham: hoe komt Victoria aan die mooie armen?

Biceps Like Beckham: hoe komt Victoria aan die mooie armen? Iets met veel discipline, weerstandstraining en streng op je eten letten.

 David Beckham of Inter Miami CF and wife Victoria Beckham

Je kunt veel over ontwerpster Victoria Beckham (49) zeggen, maar lui is ze niet. Ze werkt hard, ze leeft op avocado en zalm en slaat nooit een work-out over. Lag jarenlang de nadruk op cardio ('45 minuten hardlopen gevolgd door 30 minuten benen, 30 minuten armen en veel planken voor een sterke core'), sinds ongeveer een jaar is ze geswitcht naar krachttraining.

Victoria Beckham | Instagram

Ze begon klein en bouwde het in een half jaar uit naar halters. "Daar was ik wat huiverig voor, in verband met het Hulk effect, maar ik blijk het fantastisch te vinden en heb er zelfs speciale handschoenen voor aangeschaft," zegt ze. "Het is goed om je lichaam scherp te houden door steeds verschillende dingen te doen. Ik doe niet elke dag álles, maar door de week komen wel alle spiergroepen aan de beurt. Ik ben nu zoveel sterker en strakker!" Ze traint tegenwoordig ongeveer vier dagen per week 35 tot 90 minuten.

Victoria Beckham

Dus die biceps waarmee zo voor haar nieuwe parfums staan, zijn echt en door haarzelf bij elkaar getraind, met hulp van haar huidige personal trainer, Britse judokampioen Bobby Rich. En dat heeft ze vooral voor elkaar gekregen met weerstandstraining die bestaat uit 'progressive overload'.

Zichtbare resultaten

Dat wil zeggen dat je je spieren eigenlijk steeds net een stukje teveel belast. Dit veroorzaakt microscopische scheurtjes in het weefsel die in rust worden gerepareerd en hersteld. De volgende keer ben je iets sterker en kun je iets verder gaan voor je spieren luid gaan protesteren. Dit proces keer op keer herhalen leidt naar zichtbare resultaten.  

Celebs
  • Getty Images