Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Babette van Veen (55): 'Ik ben niet perfect, maar wel gelukkig'

Babette van Veen (55) over haar scheiding en vrede hebben met ouder worden: 'Ik ben niet perfect, maar wel gelukkig.'

Babette van Veen 2019

Actrice, schrijfster én modeondernemer Babette van Veen (55) geeft eerlijk toe dat de scheiding van Bas Westerweel (60) een behoorlijke wissel op haar heeft getrokken.

In 2010 scheidde ze na twaalf jaar van de presentator die verderging met buurvrouw Vivian, op wie hij verliefd was geworden. Babette bleef achter met zoons Sebastiaan (23) en Silvijn (19).

Jonge kinderen

"Ik had onze breuk niet zien aankomen," zegt ze in Margriet. "Ja, misschien waren we niet heel gelukkig en vormden we niet de perfecte match, maar in mijn ogen hadden wij het leuker dan de meeste anderen om ons heen. Elk stel met twee jonge kinderen heeft het zwaar. Natuurlijk kun je dan denken: is dit alles? Maar waar was het beter dan bij ons? En we hadden toch twee fantastische kinderen?

Ik wilde er het beste van maken. Bas stond daar anders in en dacht dat het gras groener was bij de buren. En dat kwam hard aan. Ik moest mijn blik op de liefde bijstellen, ontdekken wie ik zelf was en wat ik van het leven kon verwachten. Het was een pijnlijk, maar interessant proces."

Droombeeld

Inmiddels gaat het een stuk beter met Babette: "Ouder worden brengt geestelijke rust." Verder staat ze er 'pragmatisch in': "Toen ik twintig was en in de spiegel keek, vond ik mezelf dik en allesbehalve mooi. Terwijl ik er fantastisch uitzag. (…) Al die lichamelijke veranderingen zijn niet per se leuk. Ik houd me liever vast aan de gedachte dat ik ben zoals ik ben – en dat is níét perfect, maar wél gelukkig – dan dat ik voortdurend met mijn uiterlijk bezig moet zijn en gefrustreerd raak omdat ik nooit aan dat droombeeld zal voldoen. Toen ik 55 werd, vierde ik dat ik nog geen 65 was, en als ik straks 65 word, ga ik vieren dat ik nog geen 75 ben.”

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Celebs
  • NLBeeld