Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

André van Duin vindt nieuwe liefde bij oude vriend

'Hij is niet de nieuwe Martin, dat kan ook niet.' Wat een mooi nieuws, de dag na zijn 75ste verjaardag: André van Duin is weer gelukkig in de liefde. Ruim twee jaar na het overlijden van zijn echtgenoot Martin heeft de komiek een nieuwe relatie. Fernando (61) is al jaren bevriend met Van Duin, ma...

André van Duin vindt nieuwe liefde bij oude vriend

'Hij is niet de nieuwe Martin, dat kan ook niet.'

Wat een mooi nieuws, de dag na zijn 75ste verjaardag: André van Duin is weer gelukkig in de liefde. Ruim twee jaar na het overlijden van zijn echtgenoot Martin heeft de komiek een nieuwe relatie. Fernando (61) is al jaren bevriend met Van Duin, maar nu is de relatie ook romantisch geworden.

"Dat dít me nog mag overkomen. Met Fernando hoop ik nog veel mooie jaren te beleven", aldus Van Duin in gesprek met De Telegraaf. De komiek kent Fernando al jaren: de twee werkten in de jaren zeventig en tachtig samen bij Op Losse Groeven en Op volle toeren.

"Martin blijft mijn grote liefde, dat zal nooit veranderen en dat weet Fernando ook. Dat gevoel zal nooit veranderen. Hij kan daarmee leven. Want natúúrlijk is die rouw allemaal nog niet verwerkt. Maar ik ben ook niet iemand die heel lang alleen kan zijn", zegt Van Duin.

De twee kwamen pas recent weer met elkaar in contact, maar Fernando heeft de ouders van André nog gekend. "We hebben natuurlijk een hele basis hè? We kennen zoveel dezelfde mensen. Voor Joop van den Ende heeft hij ook nog gewerkt. Bij hem en Janine zijn we twee keer gaan eten. Hij heeft al mijn vrienden al wel een keer ontmoet en Fernando valt bij iedereen in de smaak."

'ik weet zeker dat Martin dit helemaal goed vindt. Die wilde niet dat ik alleen zou blijven'

"Kijk, hij is niet de nieuwe Martin. Dat kan ook niet. Martin is Martin en hij is Fernando. Het is jammer en tragisch hoe het allemaal gelopen is, zo jong. Maar ik weet zeker dat Martin dit helemaal goed vindt. Die wilde niet dat ik alleen zou blijven. Martin wist ook dat ik dat helemaal niet kan. Dus ja, dan is dit in de gegeven situatie het beste wat me kon overkomen", zegt Van Duin.

Foto's (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in