Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

7 celebs over de overgang: 'Het is een uitnodiging voor je Wilde Vrouw Fase'

Zeven celebs over de overgang en het is echt niet alleen maar kommer en kwel, op die zweetsnor na: 'Het is een uitnodiging voor je Wilde Vrouw Fase.'

celebs overgang

'Sta je te praten met een leuke man, húp, zweetsnor.'

De overgang is nogal een heftige periode in een vrouwenleven, maar ook weer niet het einde van de wereld.

WireImage

Talkshowhost Kelly Ripa: "Ik ben dolblij niet meer ongesteld te worden. En ik neem er geen woord van terug."

Getty Images

Tracee Ellis Ross: "Ik word er stapelgek van, maar het is ook een uitnodiging voor je Wilde Vrouw Fase. Het is zo lekker dat je loskomt van wat anderen van je denken en je je grenzen gaat verleggen. Het is net zoiets als de puberteit, alleen zie je er véél beter uit en heb je veel meer mogelijkheden.'

Getty Images

Oprah Winfrey: "Ik heb een periode gehad dat ik bij alles 'whatever' dacht. Ik kon me zelfs niet meer concentreren op een boek, terwijl lezen mijn favoriete ding om te doen is. Geen focus. Zonder extra oestrogeen was ik op een depressie afgestevend. Terugkijkend zie je dat het een fase is waarin je jezelf opnieuw uitvindt na jaren alleen maar voor anderen te hebben gezorgd, maar dat voel je niet als je er nog middenin zit."

Anadolu Agency via Getty Images

Shania Twain: "Er veranderden lichamelijk meer dingen dan ik voor mogelijk had gehouden en waar ik echt heel snel mee moest dealen. De menopauze leerde me onmiddellijk dat het altijd nog erger kon en dat ik maar beter van mezelf kon houden en me over mijn onzekerheden heen kon zetten. Ze staan je in de weg. Angst staat je in de weg. Hoe eerder je onder ogen ziet wat er aan de hand is, hoe beter. En vrouw, daarna ben je voor niks of niemand nog bang."

Getty Images

Model Beverly Johnson: "Mijn lijf veranderde. Ik werd opeens zwaarder rond mijn taille en ik deed nog modellenwerk, dus dat was niet fijn. Ik voelde me moe. Ik herinner me dat ik met oudere vrouwen praatte die soms opeens rood werden en gingen transpireren: 'Wat is er, gaat het wel goed met je?' vroeg ik dan en dan zeiden ze altijd: 'Je komt er snel genoeg achter.' Ik had dat nooit in verband gebracht met de overgang. En in de menopauze werd ík zo'n vrouw. Ik was single, stond te praten met een leuke man en húp: een zweetsnor. Maar ook: enorme steun van vriendinnen."

Getty Images

Michelle Obama over haar menopauzale avonturen in de presidentiële helikoper: "Ik ben aangekleed, ik moet naar buiten, naar een event en het was letterlijk alsof er in mijn lijf een fornuis op de hoogste stand werd gezet. Daarna smolt alles en dacht ik: 'Dit is absurd, ik kan dit helemaal niet. Je kunt niet even een raam opdoen!"

WireImage

Naomi Watts: "Humor is een geweldige manier om moeilijke gesprekken op gang te brengen. Waar verdriet is, is ook de behoefte om te troosten en te verlichten. Als er we niet om lachen, wordt het huilen en dat hebben we allemaal al genoeg gedaan."

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Celebs
  • Getty Images