Geen publiek, rode loper, geen tv-uitzending - wat is er aan de hand?
De uitreiking van de Golden Globes, traditioneel de opening van het awardsseizoen, zal aanstaande zondag zonder publiek plaatsvinden en wordt niet uitgezonden op televisie.
Jammer, want dit wat informelere gala is over het algemeen een feestje om naar te kijken. Aanleiding voor de wel zeer ingetogen editie van 2022 is de controverse over de jury, die al maanden beschuldigd wordt van racisme, seksisme, intimidatie en corruptie. Hierdoor wil geen celeb zich op de rode loper wagen, laat staan dat artiesten de presentatie op zich willen nemen.
Omicron gooit roet in het eten wat betreft aanwezigheid van publiek in het Beverly Hills Hotel. Er zal een handjevol bemondkapte mensen aanwezig zijn en er gaat een livestream uit, maar dat klinkt eerlijk gezegd niet als iets waar je voor op zou moeten blijven.
De genomineerden
Het is jammer, want met een keur aan 40+ artiesten onder de genomineerden, vormen ze een goed voorbeeld van talent, stijl, sprankel en succes, in een levensfase die tot voor kort onzichtbaar was in Hollywood.
Voor Beste Actrice in een TV-productie zijn Jessica Chastain (Scenes from a Marriage) en Kate Winslet (Mare of Easttown) genomineerd.
Beste Regisseur telt Jane Campion (Power of the Dog) en Maggie Gyllenhaal (The Lost Daughter) onder de genomineerden.
Bij de Beste Actrice in een speelfilm vertegenwoordigt Marion Cotillard de 40+ eer met Annette.
Andere genomineerden: onder andere Jennifer Aniston, Christine Baranski, Tracee Ellis Ross, Olivia Colman, Nicole Kidman en Andie MacDowell, een style has no age gezelschap dat we graag over de rode loper hadden zien gaan.
Achtergrond van de rel
Meer dan 100 publicisten schreven in maart een brief aan de HFPA (Hollywood Foreign Press Association, organisator van de Golden Globes) met het verzoek een einde te maken aan "discriminerend en onprofessioneel gedrag, ethische fouten en corruptie".
Als reactie kondigde de HFPA een reeks hervormingen aan, waaronder een campagne om de vertegenwoordiging van minderheden te verbeteren.
Verschillende sterren, zoals Scarlett Johansson en Mark Ruffalo, hebben die hervormingen publiekelijk als onvoldoende bestempeld. Tom Cruise gaf zijn drie beeldjes uit protest zelfs terug aan de organisatie.
Grote studio's, zoals Warner Bros, Netflix en Amazon, hebben laten weten niet langer met HFPA te zullen samenwerken als er geen significante veranderingen komen.
Foto (c) Getty Images
Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in