Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Al net zo knap: zó ziet de moeder van Virgil van Dijk eruit

De appel valt niet ver van de boom! 

Virgil van Dijk

Het EK is begonnen! De eerste wedstrijd van Nederland staat voor de deur. Een van de vaste elf uit het Oranje-team is natuurlijk Virgil van Dijk. Voor het spannende toernooi kunnen de voetballers ongetwijfeld de steun van hun naasten gebruiken. Nouveau zet deze week hén in het zonnetje, want zonder deze moeders geen Oranjelegioen.

Surinaamse roots

Virgil werd 32 jaar geleden geboren als zoon van een Surinaamse moeder en een Nederlandse vader. Zijn jeugd speelde zich af aan de rand van Breda, waar hij opgroeide te midden van een gezin bestaande uit drie kinderen. Zijn moeder, Hellen Fo Sieeuw, was werkzaam als politieagente. Hellen was getrouwd met Virgil's vader, Ron van Dijk, met wie ze samen twee zoons en een dochter kreeg.

Geen contact

Met zijn vader, Ron van Dijk, heeft de aanvoerder van Oranje overigens geen contact meer. Sterker nog: Virgil speelt al een tijdje met alleen zijn voornaam - in plaats van de gebruikelijke achternaam - op de achterkant van zijn shirt, omdat hij het onvergeeflijk vindt dat zijn vader is weggegaan bij zijn moeder. Dat verklaarde de broer van Hellen, Steven Fo Sieeuw, tegenover The Sun. Via deze link kun je ook een foto van Hellen bekijken.

Carrière

Virgil's internationale carrière begon in oktober 2015, toen hij zijn debuut maakte voor het Nederlands elftal. In maart 2018 werd de knappe voetballer benoemd tot aanvoerder van het nationale team. Zijn indrukwekkende prestaties werden bekroond toen hij op 29 augustus 2019 werd uitgeroepen tot Europees Voetballer van het Jaar.

Verder maakte Virgil in januari 2018 de overstap van Southampton naar Liverpool, waarvoor een bedrag van ongeveer 84,5 miljoen euro werd neergeteld. Hiermee werd hij destijds de op één na duurste verdediger ter wereld.

Zondagavond speelt Nederland zijn eerste wedstrijd van het EK tegen Polen. Spannend!

Personality
  • Archief Nouveau
  • NL Beeld