Quinty Trustfull is bijna jarig: ‘Ik bén Happy 50’

Quinty Trustfull is bijna jarig: ‘Ik bén Happy 50’

Een bijzonder jaar bij Koffietijd, met drie presentatrices die 50 worden.

Komende woensdag is het zover: dan blaast Quinty Trustfull vijftig kaarsjes uit. Wij belden aan de vooravond van haar grote dag nog even met haar over haar plannen voor The Big 5-0 en haar kijk op Happy 50.

Bijzondere tijden, bij Koffietijd

“Héél bijzonder dat we binnen één programma allemaal een maand na elkaar vijftig worden, dat is toch wel heel speciaal. Dat we ook allemaal vijftig mógen worden. Of ik bij Pernille heb afgekeken qua hoe ik het wil vieren? Ha, nee hoor, ik doe lekker mijn eigen ding. We zijn ook drie heel verschillende vrouwen. Maar ik was wel op de verjaardag van Pernille om een taartje te eten natuurlijk.”

Quinty Trustfull is bijna jarig: ‘Ik bén Happy 50’

Heb je grootse plannen de komende dagen?

“Ja! De viering begint al bijna, want ik krijg al twee weken mysterieuze kaartjes van een afzender met vraagteken dat ik 1 en 2 oktober vrij moet houden in de agenda. Dat was nog wel even schuiven, want op 1 oktober begint ook borstkankermaand, waar ik natuurlijk altijd actief voor ben. Maar het is gelukt, ik word vrijdag (vandaag, red.) ontvoerd voor een verrassingsweekend. Ik weet niets, alleen wat ik mee moet nemen.”

En de grote dag zelf, komende woensdag?

“Mijn verjaardag zelf vier ik het met een etentje met mijn gezin. En in de dagen erna komt er thuis nog een fijne borrel met happen voor de inner crowd zeg maar. Compleet met iemand om gin and tonics te maken. Ik voel me eigenlijk anderhalve week jarig. En dan ben ik ook nog eens echt jarig op woensdag, als we een uitzending hebben. Dat is enig, dan word je altijd enorm in het zonnetje gezet. Ik ben een geluksvogel.”

Hebben jullie het op de set veel over de mijlpaal gehad?

“We hebben het er vooraf niet veel over gehad met de meiden. Gek genoeg, misschien wel. Het is gewoon zo, gewoon een feit. Ik ben blij dat ik vijftig mag worden, een hoop mensen mogen dat niet.”

Hoe kijk jij naar die leeftijd, naar dat getal?

“Voor mij is het decennium met de vijf erin wel een gekke. Mijn moeder werd op haar 52e ernstig ziek, overleed op haar 58e. Dat draag ik altijd bij me, het heeft enorme impact gehad op mijn leven en is altijd aanwezig. Maar het maakt ook dat ik extra blij ben dat het goed met me gaat, dat ik gezond ben. Ik ben nog bewuster, geniet van mijn leven. Ik vind de maatschappij op het moment best verhard, verzuurd. Daar heb je niets aan. Ik vind dat we wel wat positiever en liever en aardiger mogen doen. Mijn levenshouding is heel erg: carpe diem, omarm het leven.”

Als wij Happy 50 zeggen, waar denk jij dan aan?

“Aan mezelf! Happy 50, dat is mijn leven. Ik sta lekker positief in het leven, en ben écht een gezegend mens. Ik heb een lieve man, leuke kinderen én een leuke schoonzoon en 0dochter, een trouwe vriendenkring, ben hecht met mijn zus, heb twee lieve katten, fijn werk… Ik ben trots op wat ik heb bereikt en hoe ik in het leven sta. Ik bén gewoon Happy 50. Zo zie ik het echt.”

Onze nieuwe Happy 50-special, met daarin onder andere de blije verjaardagen van Quinty, Vivian en Pernille en nog veel meer leuks, ligt nu in de winkels, met Evelyn Struik op de cover. Je bestelt ‘m hier.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in