Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Nog even over de bruidsjurk van Astrid Joosten…

Stylist Claudia Engels vertelt alles over die Viktor & Rolf. We krijgen er maar geen genoeg van, Astrid Joosten op de cover van het jubileumnummer van Nouveau. En ja: we hadden vier prachtcovers. Maar die met Astrid in trouwjurk zal altijd een speciaal plekje in ons hart houden. Zo ook in het har...

Nog even over de bruidsjurk van Astrid Joosten…

Stylist Claudia Engels vertelt alles over die Viktor & Rolf.

We krijgen er maar geen genoeg van, Astrid Joosten op de cover van het jubileumnummer van Nouveau. En ja: we hadden vier prachtcovers. Maar die met Astrid in trouwjurk zal altijd een speciaal plekje in ons hart houden.

Zo ook in het hart van Claudia Engels, de vrouw die ‘m voor Astrid uitzocht bij Bloomfeld Luxury Bridal, waar ze regelmatig met haar trouwende klanten komt. Wij voelden haar even aan de tand over De Jurk.

Had je voor Astrid één jurk uitgezocht bij Bloomfeld?

“Nee, drie zelfs! Ik mocht hun hele collectie bekijken, en ze hebben daar het grootste luxe-assortiment van de Benelux, dus ik had heel wat om uit te kiezen. Maar Astrid en ik vielen allebei voor de Viktor en Rolf.”

Wat maakte nou juist die jurk zo bijzonder?

“Het is best een bombastische jurk met bloemen en stenen, maar tegelijk is hij ook gewoon heel chic. Ik kreeg er echt een beetje royal wedding-gevoelens bij. En dat is natuurlijk altijd goed.”

Waar moet een 50+ bruid in jouw ogen een beetje op letten?

“Een schot voor open doel, maar je wilt geen al te jonge jurk. Dat kan heus wel strapless betekenen, Astrid heeft een goed lijf en dat kan dan hartstikke stijlvol zijn. Maar ik zou nooit voor een te dunnen stof gaan bijvoorbeeld, zo’n stof waar je álles in ziet. De Viktor & Rolf had een mooie dikke stof.”

Stijl je vaak bruiden?

“Dit was mijn eerste keer voor een shoot, maar ik ga wel vaker met klanten die ik voor tv kleed op pad voor een bruidsjurk. Dan gaan we ook vaak naar de Beemster, naar Bloomfeld. Ik vond het wel spannend om het nu eens voor een shoot te doen. Het is toch heel persoonlijk, een trouwjurk. Gelukkig had ik goed ingeschat wat Astrid mooi zou vinden. Dus spannend, maar wel geslaagd.”

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in