Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Nieuwe rubriek: wat doe jij als je een dip hebt?

Bekende vrouwen delen hun oppepgeheimen. Ze schreef er jaren geleden al eens een boek over, en duikt voor Nouveau de komende tijd elk nummer in de wondere wereld van jezelf weer oprapen na een tegenslag. Cisca Dresselhuys over de magie van boeken, schoenen, bloemen en jawel… Netflix. De reset van...

Nieuwe rubriek: wat doe jij als je een dip hebt?

Bekende vrouwen delen hun oppepgeheimen.

Ze schreef er jaren geleden al eens een boek over, en duikt voor Nouveau de komende tijd elk nummer in de wondere wereld van jezelf weer oprapen na een tegenslag. Cisca Dresselhuys over de magie van boeken, schoenen, bloemen en jawel… Netflix.

De reset van… heet je nieuwe reeks in ons magazine (nu te vinden in ons nieuwe nummer, met Hedy d'Ancona op de cover, je bestelt 'm hier, red.). Over wat vrouwen doen als ze in een dip zitten. Juist na de anderhalf jaar die we achter de rug hebben enorm aan de orde, zou je zeggen…

“Zeker, het fenomeen troost zoeken is in coronatijd weer heel erg opgekomen. We zijn niet al te vrolijk, we zoeken nieuwe dingen op, troost is op zijn plaats. We denken daar nu weer iets meer bij na ook, al kennen vrouwen dat natuurlijk allemaal wel: ‘Ik voel me niet zo goed, wat ga ik daaraan doen?’.”

In de eerste twee afleveringen van 'De reset van' komen Marieke en Ebru aan het woord over wat hun weer moed geeft in minder zonnige dagen.

Wie komen er zoal voorbij in de komende maanden?

“We beginnen met Marieke de Vries, maar ik heb bijvoorbeeld ook Ebru Umar en Lavinia Meijer al gesproken over dit onderwerp. Ik wilde graag een inkijkje in wat een vrouw doet als ze in een dip zit. Jaren geleden schreef ik daar samen met Jacqueline Wesselius een boekje over, Vrouwentroost. We interviewden bekende vrouwen over welke boeken ze lazen als ze zich beroerd voelden. Dat was heel erg leuk om te doen, maar dat is alweer een hele tijd geleden. Het ging feitelijk over de troostende werking van lezen en schrijven.

Nu trekken we het trouwens breder: Netflix heeft zijn intrede gedaan, ook in mijn eigen leven. Ik heb stapels ongelezen boeken liggen die ik heel graag wil lezen. Maar dan zet ik ’s avonds toch weer enorm stiekem Netflix aan. ‘Trut’, denk ik dan. Overdag lees ik trouwens wel hoor, dan mag de tv van mij niet aan.”

Waar haal je zelf troost uit in bange dagen?

“Ik heb aan heel veel dingen troost, maar ik ben verslááfd aan bloemen en bloemen kopen. Ik had een kasteel in Frankrijk kunnen kopen van wat ik aan bloemen uitgeef. Als boek noem ik Bob den Uyl – Gods wegen zijn duister en zelden aangenaam. Netflix doet ook mee. Net als afspreken of bellen met vrienden. Dat doe ik elke dag, en dat is echt een vast punt. Mijn man en ik zijn ook wel eens uitgepraat namelijk.

Daarnaast ben ik een schoenenfanaat, al ben ik helaas niet meer van de hakken. Ik zei vroeger altijd: ‘Als ik geen hakken meer draag, mag je me doodschieten.’ Niet doen hoor! Ik draag ze helaas al jaren niet meer.”

Meer troostrijke resetmomenten vind je vanaf nu elke maand in de nieuwste Nouveau. Meelezen? Neem dan nu een voordelig abonnement.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in