Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

'Er komen zó veel vragen voor Leco binnen'

Hoe Leco onze nieuwe columnist werd. Nouveau heeft een nieuwe columnist, en wat voor één: niemand minder dan Leco van Zadelhoff vertelt vanaf nu in elk nummer over beauty. Hoofdredacteur Claudia vertelt je alles over die samenwerking. Leco en Nouveau, het voelt als een perfecte combinatie…“We wer...

'Er komen zó veel vragen voor Leco binnen'

Hoe Leco onze nieuwe columnist werd.

Nouveau heeft een nieuwe columnist, en wat voor één: niemand minder dan Leco van Zadelhoff vertelt vanaf nu in elk nummer over beauty. Hoofdredacteur Claudia vertelt je alles over die samenwerking.

Leco en Nouveau, het voelt als een perfecte combinatie…

“We werken al jaren graag met Leco samen. Veel bekende Nederlandse vrouwen vragen om hem als visagist als we een cover schieten. Net zoals Caroline Tensen, die nu op onze cover staat. Zo lang als Leco en ik elkaar tegenkomen, hebben we het over onze missie om de wereld een stukje mooier te maken, vrouwen meer zelfvertrouwen te geven. Dat resulteerde in 2019 al in een gasthoofdredacteurschap, Leco met vier van zijn muzes op de voorplaat."

Is toen het idee voor een eigen column ontstaan?

“Nee, dat idee is heel geleidelijk ontstaan. Het sudderde al lang in mijn hoofd, maar toen ik ook nog eens een half jaar geleden merkte hoe overweldigend lezeressen reageerden op Leco’s tips voor Eva Jineks blauwe ogen én ik zijn manager Mike aan de rand van het zwembad tegenkwam – wij zwommen beiden de winter door in het buitenbad van De Miranda, waar ook Mike, tussen het borstcrawlen door, begon over dat Leco zich erg thuisvoelt bij Nouveau - hebben we het samen geconcretiseerd.”

Waarom past Leco zo goed bij Nouveau?

“Naast dat veel powervrouwen alleen met hem willen werken, is Leco ook gewoon een van de allerbesten in zijn vak. Daar houden we van bij Nouveau, we zorgen altijd voor het beste team van fotograaf, stylist en visagist. Daar komt de echte magie uit voort.”

Ken je Leco al van voor je tijd als Nouveau-hoofdredacteur?

“Zeker. We werkten in 1999 voor het eerst samen, toen voor Beau Monde. We hadden toen, hoe zal ik het zeggen… geen heel vloeiende start samen. We waren zeker niet meteen elkaars grootste fan, ik weet nog hoe hij ooit eens afkeurend naar mijn koeienrokje keek. Pas jaren later, toen ik als hoofdredacteur Cosmopolitan mee ging op een L’Oréal Professionnel-reis naar Parijs, raakten we écht aan de praat. “We zijn beiden spiritueel gegroeid” grapten we. Mijn waardering voor zijn vakmanschap, punctualiteit en creativiteit is alleen maar gegroeid. Daarnaast zijn we allebei Stier, loyale types.”

De aankondiging van Leco als columnist maakte direct heel wat los op onze social media…

“Ja, er komen zó ontzettend veel vragen binnen voor Leco. Van vrouwen die willen weten welke oogschaduw past bij hun oogkleur, omdat hij die van Eva zo waanzinnig blauw maakte, tot vrouwen die een moeilijke huid hebben en daar advies over willen. Leco zegt het zelf al in zijn eerste column: er zijn vrouwen die al veertig jaar dezelfde make-up dragen. Maar je bent wel ouder geworden intussen. Je haar en je huid veranderen en je coupe, kleur en make-up moeten mee veranderen, wil je er mooi uit blijven zien. Hoe je dat doet, weet Leco als geen ander. Ik ben echt waanzinnig trots op deze samenwerking.”

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in