Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Dit kun je in 2021 verwachten van Nouveau

Maak je op voor een spraakmakende januaricover! We laten een gek jaar achter ons, maar wel een jaar waarin Nouveau zich op positieve wijze in de kijker speelde bij veel nieuwe lezeressen. Hoofdredacteur Claudia blikt terug, maar vooral ook vooruit op 2021, het jaar waarin Nouveau 35 jaar bestaat....

Dit kun je in 2021 verwachten van Nouveau

Maak je op voor een spraakmakende januaricover!

We laten een gek jaar achter ons, maar wel een jaar waarin Nouveau zich op positieve wijze in de kijker speelde bij veel nieuwe lezeressen. Hoofdredacteur Claudia blikt terug, maar vooral ook vooruit op 2021, het jaar waarin Nouveau 35 jaar bestaat.

Nu 2020 er bijna op zit kijken we allemaal terug op wat we hebben meegemaakt dit jaar. Nouveau heeft ook veel beleefd…

“Absoluut. We hebben onszelf dit jaar neergezet als een glossy die naast stijl ook veel inhoud brengt. Dat de wereld met een pandemie kampt, is natuurlijk vreselijk. Maar daardoor konden we óók laten zien dat Nouveau inhoudelijkheid op de voorgrond heeft staan. Vooral online brengen we nieuws op niveau, en in print plaatsen we artikelen over bijvoorbeeld topvrouwen in de zorg en vrouwen met een missie. We hebben nieuwe abonnees mogen verwelkomen en écht laten zien wat we in huis hebben, onder andere met onze nieuwe specials: Happy Fifty & More. Nouveau is voor de vlotte vijftiger die alles uit het leven wil halen. Ik ben zelf echt de doelgroep: ik zoek verdieping, maar hou ook van luxe. Die combinatie van klasse, kwaliteit en schoonheid is voor mij waar we echt voor staan. We zijn inhoudelijk sterk, maar onze zintuigen worden ook gestreeld.”

Waar was je het meest trots op, in 2020?

Eigenlijk op drie dingen. Een: op de koers die we nu varen bij Nouveau. We surfen mee op de maatschappelijke tijdgeest, laten ook de nieuwe bekende Nederlanders zien. Denk aan onze vorige covervrouw, Barbara Baarsma. Het werd ons bestverkochte nummer van het jaar tot nog toe. We hebben duidelijk behoefte aan krachtige vrouwen die zich uitspreken.

Twee: persoonlijk was ik heel trots op mijn nominatie voor Hoofredacteur van het Jaar bij de Mercurs, de Oscars van de Nederlandse tijdschriftenwereld. Mijn eerste nominatie in 27 jaar bladenmaken!

En vooral ook drie: hoe mooi de lancering van onze special Happy Fifty in 2020 is verlopen. De timing was beroerd, precies aan het begin van de eerste lockdown. Razendsnel hebben we de al gemaakte inhoud omgegooid. Relevantie was het toverwoord. En dat bleek een schot in de roos. De special verkocht top, daarom mogen we in 2021 maar liefst vier Happy Fifty’s maken.”

Kun je al een tipje van de sluier lichten over het januarinummer?

“Jawel, op 5 januari komt die uit. We hebben een héle leuke covervrouw: Eva Jinek. Prijswinnende interviewer Antoinette Scheulderman sprak Eva voor Nouveau. Nou, daar zitten wel honderd headlines in! Dat interview gaat de boel opschudden, geloof mij maar. En de foto’s zijn ook spraakmakend. Daarvoor moet je dus het eerste nummer van het nieuwe jaar zeker kopen (of een abonnement nemen natuurlijk, ha!). Maar je koopt ‘m ook voor alle body & mind-tips van bekende Nederlandse vrouwen. Ons uitgangspunt voor 2021 is echt: we hebben behoefte aan lucht, licht, positiviteit en zonneschijn. Aan de spreekwoordelijke stip aan de horizon.”

Mogen we alvast een voorproefje van hoe jullie dat gaan doen?

“Oké, een paar koekjes uit de trommel alvast: we gaan iets heel bijzonders doen rondom het thema lijnen, en iets met vrouwen die een rol spelen tijdens de verkiezingen in maart. We maken dus VIER  Happy Fifty’s. En in mei geven we natuurlijk heel veel aandacht voor Máxima die dan zelf Happy Fifty wordt. Het jaar 2021 wordt voor ons het jaar dat we 35 jaar sprankelend Nouveau vieren, met elke drie weken een mooi blad, vers van de pers. En online blijven we natuurlijk ook doorknallen. Vrouwen verbinden zit in ons bloed. Daar blijven we voor gaan.”