Daphne Deckers: ‘Dit was dus helemaal mijn eigen schuld’

Daphne Deckers: ‘Dit was dus helemaal mijn eigen schuld’

In avondjurk het IJmeer in? Ze doet het maar mooi…

Daphne Deckers heeft een nieuw boek uit. Uitwaaien, geluk dicht bij huis heet-ie. Een ode aan haar geliefde Nederland als plek om rust te vinden in onrustige tijden. Dus toen wij haar vroegen voor een fotoshoot voor de nieuwe Nouveau, wist zij wel een geschikt plekje of twee.

“Het was helemaal mijn eigen schuld”, lacht ze als we haar vragen hoe de shoot in december verliep. “Maar het was zó koud! Liep ik daar, in een avondjurk met blote armen een beetje door mijn eigen Muiderberg te rennen.”

Wuthering Heights in Muiderberg

Die locatie moest het worden, dat stond vast. Daphne: “Mijn boek heet Uitwaaien en ik zag het direct helemaal voor me. Ik in een grote jurk in een bos, aan een meertje. Een beetje Wuthering Heights in Muiderberg. Ik heb het zelf geopperd. En tja, toen stond ik dus ineens met kleren die écht voor in een studio bedoeld waren in mijn Hunterlaarzen in het IJmeer.”

Het gaf haar een nieuwe waardering voor haar eigen woonomgeving, dat dan weer wel. “Het was ontzettend leuk om te zien hoe fotograaf Roger heel artistiek keek naar de plekken waar ik normaal gewoon de hond uitlaat. Heel leuk, want nu moet ik er steeds aan terugdenken als ik er weer langs kom.”

Daphne Deckers: ‘Dit was dus helemaal mijn eigen schuld’

Tip van Richard

Een warme herinnering van een koude dag noemen we het maar. Eentje met weinig glamour, maar daar was Daphne juist wel voor te porren. “Het was anders dan anders. Richard tipte me om van die zakjes mee te nemen die heel warm worden. Hij wandelt soms in de Himalaya en dan neemt-ie ze ook mee. Maar er was geen redden aan hoor.”

“Tegelijk hebben we wel ontzettend veel lol gehad. Hoelang het allemaal duurde? Een uur of drie, vier? Ja hoor. Omkleden in de auto of in het bos. En op het einde nog even het IJmeer in, laarzen helemaal vol. Daar kwam naderhand zeker wel een litertje uit.”

Piepkleine bikini

Het resultaat mag er wezen zoals je op deze sneak peek al kunt zien, maar voor de rest van de foto’s moet je in ons nieuwe nummer zijn. Het stuk bij de foto’s schreef Daphne naar goed Nouveau-gebruik zelf. Ze is een kenner van ons blad, stond al meermalen op onze cover, en deed zelfs samen met Richard mee aan onze rubriek Relatiegeheimen. Daphne: “Nouveau lees ik altijd van voor naar achteren, voor de mooie verhalen, de restaurants waar ik moet eten, de hotels waar ik naartoe wil. Ik heb heel wat pagina’s uitgescheurd liggen.”

Hoe ze bij Nouveau terecht is gekomen? “Nou, ik ken Claudia (hoofdredacteur Claudia Straatmans, red.) al heel erg lang. Dat is echt een van de meest enthousiasmerende vrouwen die ik ken, een echte vrouwen-vrouw. Ze is altijd empowering en laat graag sterke vrouwen aan het woord. Ik heb haar naar al haar bladen gevolgd, Fab, Happy in Shape. Toen ze me vroeg om in een piepkleine bikini op de cover van die laatste te gaan, heb ik dat ook gedaan. Ik heb me drie maanden sufgetraind toen. ‘Voor de goede vrouwenzaak, Deckers’, zegt ze dan. Als Claudia het vraagt, doe je het gewoon.”

Daphne Deckers: ‘Dit was dus helemaal mijn eigen schuld’

Daphne’s nieuwe boek Uitwaaien ligt nu in de winkels.

Meer zien en lezen van Daphne? De nieuwe Nouveau (met Kajsa Ollongren op de cover) ligt nu in de winkels en is hier te bestellen. Een abonnement met korting? Daarvoor moet je hier zijn.

Beeld: Roger Neve, Podium Uitgeverij

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in