35 jaar Nouveau: ‘We hebben iets heel speciaals gemaakt’

35 jaar Nouveau: ‘We hebben iets heel speciaals gemaakt’

Vier covers om ons jubileum goed mee te vieren.

Het is feest op de Nouveau-redactie, We bestaan 35 jaar! Sinds 1986 trakteren we sprankelende vrouwen op hun lijfblad. Deze maand doen we dat extra feestelijk. Hoofdredacteur Claudia Straatmans vertelt.

Gefeliciteerd met 35 jaar Nouveau! Je werkt hier zelf natuurlijk nog geen 35 jaar, maar kun je iets vertellen over de Nouveau van toen versus de Nouveau van nu?

“Nouveau is ooit gestart als een blad voor vrouwen met smaak. Dat zijn we nog steeds, maar sindsdien is er wel veel veranderd aan ons blad. In het hedendaagse medialandschap moet je een duidelijker profiel hebben: Wie ben je? Waar sta je voor? Toen ik eind 2016 bij Nouveau kwam als hoofdredacteur, was dat de eerste uitdaging: de identiteit aanscherpen naar sterke vrouwen van 45+.”

35 jaar Nouveau: ‘We hebben iets heel speciaals gemaakt’

Wie is tegenwoordig ‘de Nouveau-vrouw’?

“Vrouwen die niet achter de geraniums willen zitten. Die nog veel, heel veel, willen. Sterke vrouwen die als voorbeeld en inspiratie dienen voor álle vrouwen, maar met name voor leuke 45+’ers. Ageless beauties. Vrouwen van die leeftijd houden alle ballen in de lucht. Ze zijn vrouw, echtgenoot, vriendin, als het ze gegund is moeder, misschien wel ondernemer. Ze doen álles. Dus willen we ze ook voorzien in alles. Van inspirerende voorbeelden tot: hoe kan ik me als 45+ vrouw kleden, opmaken, hoe wil ik wonen, waar ga ik uit eten, hoe blijf ik gezond? Hoe word ik een beetje leuk ouder, kortom. Alles waar onze Nouveau-vrouw behoefte aan heeft qua stijl maar ook qua substantie.”

En dat leidt ons toch wel heel mooi naar de vrouw op onze vier jubileumcovers: Astrid Joosten.

“Precies. Wie staat voor al die facetten van Nouveau? Ik dacht meteen aan Astrid: presentatrice, ondernemer (met haar eigen wijn-lijn), golden girl en weer gelukkig in de liefde. Dat deelde ze trouwens twee jaar geleden voor het eerst in Nouveau, dus de cirkel is rond dat wij haar nu als bruid hebben. Toen ik haar vroeg of ze in trouwjurk op onze cover wilde, zei ze meteen ‘ja’. Hoe geweldig is dat? Zij durft meer dan welke vrijgevochten BN’er dan ook. En wat ziet ze er waanzinnig uit in die Viktor & Rolf! Dat is overigens niet haar echte bruidsjapon, die houdt ze nog even geheim voor Rob.” 

35 jaar Nouveau: ‘We hebben iets heel speciaals gemaakt’

Is dat je favoriete cover, die met de bruidsjurk?

“Ja, van de vier is de bruidscover toch wel mijn favoriet. Styliste Claudia Engels, visagist Leco en fotograaf Roger kregen daar nog eens extra energie van. Overigens staan er in de nieuwe Nouveau nog veel meer powervrouwen: Willeke Alberti, Eva Jinek, Sacha de Boer, vrouwelijke hoofdredacteuren van kranten. We hebben iets heel speciaals gemaakt. Lees maar snel!”

Je bestelt ons jubileumnummer hier.

Beeld: Roger Neve

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in