Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Waren de vallende modellen van Valentino een stunt?

Dat ze die schoenen niet naar ontwerper Pierpaolo Piccioli hebben gesmeten! Het werk van maanden moet zich in gemiddeld zeven minuten bewijzen op de catwalk tijdens Fashion Week. Alles moeten tiptop in orde zijn, iedereen staat op scherp. Dat er eens een model zwikt, is menselijk. Maar bij de pre...

Waren de vallende modellen van Valentino een stunt?

Dat ze die schoenen niet naar ontwerper Pierpaolo Piccioli hebben gesmeten!

Het werk van maanden moet zich in gemiddeld zeven minuten bewijzen op de catwalk tijdens Fashion Week. Alles moeten tiptop in orde zijn, iedereen staat op scherp.

Dat er eens een model zwikt, is menselijk. Maar bij de presentatie van S/S 2023 waren het er zoveel die niet op de been bleven, dat het meer een PR-stunt leek, dan een ongelukje.

@aimeesong Replying to @t.von.torro sometimes it happens. #unboxingvalentino #valentinoss23 #fashionweek ♬ original sound - Aimee Song

Maar bij een stunt laat je één model met gevoel voor drama struikelen, dit oogde gewoon ongemakkelijk. Het is toch wel modellenmishandeling te noemen als je bijvoorbeeld zulke kleine schoenen aan moet dat je ze halverwege uit moet trekken om het einde van de catwalk te halen. FashionTok sloeg er onmiddellijk op aan.

@oyebi.eva iconic anyway #parifashionweek ♬ original sound - Oyebii?

What was creative director Pierpaolo Piccioli thinking?! "De Unboxing Valentino Show bestond uit een mix van professionele modellen en street casting," zegt een woordvoerder tegen High Snobiety.

@oyebi.evapoor girl ♬ original sound - Oyebii?

"Na de repetitie is aan het talent gevraagd of ze goed op hun schoenen konden lopen en hebben ze alternatieve opties aangeboden gekregen. Daarnaast zijn transparante veiligheidsbanden aan sommige schoenen toegevoegd voor meer stabiliteit. Hoewel sommigen ervoor kozen om op moeilijke schoenen te lopen, zijn we blij dat ze er sterk genoeg instonden om ze uit te trekken en de show uit te lopen. We respecteren onze modellen, hun veiligheid staat voorop. Dit was absoluut geen PR-stunt." Of je geeft de mensen die voor je werken gewoon allemaal meteen schoenen waarop ze goed kunnen lopen, natuurlijk ?

Foto (c) Valentino

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in