Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Voor alles over Coco Chanel moet je dit jaar naar… Londen!

Chanelofielen, zet deze tentoonstelling op je bucketlist na de zomer!

Coco Chanel

Coco Chanel heeft veel voor de modewereld betekend. Haar werk en visie is het onderwerp van Gabrielle Chanel. Fashion Manifesto, een retrospectief over een tijdspanne van zestig jaar, gecureerd door de Palais Galliera van Parijs. De expositie zal te zien zijn in het Victoria & Albert Museum in Londen, dat er zelden geziene stukken uit de eigen collectie aan toevoegt.

Getty Images

Chanel is er (mede)verantwoordelijk voor dat vrouwen korsetten afzwoeren en inruilden voor kleding die meer vrijheid bood. Ze is de grondlegger van de boyfriend-look, ontstaan omdat ze zelf graag de kleren van haar lovers droeg. En haar ontwerpen zijn zo tijdloos chic dat ze ook na honderd jaar nog helemaal van nu lijken.

Getty Images

De Chanel 2.55 was de eerste It Bag (met handig indeling compleet met vak voor lipsticks en een discreet ritsje waarachter liefdesbrieven verborgen kunnen worden). En het kettinkje dat als schouderriem dient? Geïnspireerd op de gewichtjes die Coco gebruikte om haar bouclé jasjes volmaakt recht te laten vallen.

Getty Images

Al dit soort fijne details komen terug in de tentoonstelling die bestaat uit tien onderdelen, van Coco's eerste boutique in Parijs in 1910 tot haar laatste Chanelcollectie in 1971.

Getty Images

Er zullen meer dan 200 looks (waaronder een van haar eerste uit 1916 die bewaard is gebleven) te zien zijn, naast sieraden, accessoires, cosmetica en parfums.

Getty Images

Ook te zien: schetsen van haar collecties (deze is van 1938) kostuums die ze maakte voor Le Train Blue van het Ballet Russe in 1924 en kleding die gedragen is door Marlene Dietrich en Lauren Bacall.

Getty Images

Gabrielle Chanel. Fashion Manifesto zal te zien zijn van 16 september 2023 tot 25 februari 2024 in het Victoria & Albert Museum (tickets gaan binnenkort in de verkoop) en lijkt alleen al op papier een paar dagen Londen waard.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Mode
  • Getty Images