Victoria Beckham experimenteert tijdens Paris Fashion Week

Edie Victoria Beckham AW 2023 2024

Little Edie uit Grey Gardens is de inspiratie voor haar nieuwste collectie.

Normaal gesproken zijn Victoria Beckhams collecties aardig gestroomlijnd rond een thema, de lichting voor A/W 2023 was wat meer eclectisch en experimenteler.

Edith Bouvier Beale
© Getty Images

Inspiratie was Edith Bouvier Beale, de eigenzinnige, excentrieke Amerikaanse socialite die dol was op verkleedpartijen (op de uitnodiging voor de show stond Drew Barrymore die haar speelde in Grey Gardens).

Victoria Beckham AW 2023 2024
© Getty Images

Victoria weet hoe ze stof mooi kan laten vloeien, stopte een paar prima powerpakken (en een nerveus makende achterstevoren-jeans-broek-rok-hybride) in de collectie en heeft zich duidelijk vermaakt bij het creëren van de ontwerpen.

Het fenomeen body diversity lijkt in rap tempo weg te ebben in de modewereld, ook de nieuwe collectie van Victoria Beckham werd getoond op louter zeer slanke vrouwen.

Victoria Beckham AW 2023 2024
© Victoria Beckham

Zoals zijzelf: de familie was frontrow weer goed vertegenwoordig, zoon Cruz was van top tot teen gehuld in heb VB Monogram – dát is toewijding.

Victoria Beckham AW 2023 2024
© Getty Images

Door de forse tassen leken die nóg ranker: wat meer inclusiviteit zou Beckham niet misstaan. En of de geestige My Little Pony-haar tassen uit haar vorige collectie nu vertaalt als kettingen en tops een succes zijn? We denken er nog even over na.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in