• Mode

Trends & tips voor het kiezen van de juiste (strand)hoed

Trends & tips voor het kiezen van de juiste (strand)hoed

Net als schoenen en tassen, kun je ook nooit genoeg hoeden hebben. En zeker nu de zon zo hard schijnt, is een hoofddeksel geen overbodige luxe. Hoe kies je de juiste, wat zijn de trends, waar let je op en hoe vind je de perfecte maat?

Nouveau.nl vroeg het Lindy Oosterveer, hoedenmaakster bij Hats and Bags in Den Haag.

Fedora, flaphoed of fascinator, wat is de trend van het moment?

Lindy: "Op het moment zie je de fedora weer heel veel. Een hoed die bij veel mensen past en die je met wat kleur toch karakter meegeeft."

"De cowboyhoed en de flaphoed zie je nu iets minder. En voor trouwerijen is de Fascinator erg in."

En op het strand?

"Op het strand kan de flaphoed altijd, omdat ‘ie vaak ook een stuk van je schouders tegen de zon beschermt. In de stad is de flaphoed juist weer wat onhandiger, dus daar zie je ‘m een stuk minder.

Belangrijk bij een strandhoed, is dat ‘ie goed past. Anders krijgt de wind ‘m te pakken."

Hoe weet je of een hoed past?

Een hoed moet goed aansluiten bij je hoofd, je merk dat ‘ie te groot is, als ‘ie over je ogen zakt. Te klein voelt ronduit ongemakkelijk en strak. Je kan er zelfs hoofdpijn van krijgen. Veel mensen dragen maat 57-58.

3 dingen waar je op moet letten als je een hoed koopt:

1. Probeer vooral veel uit

Niet elke hoed past bij elke vorm gezicht. Ik hoor mensen wel eens zeggen: 'Ja maar Máxima staat álles.' Maar haar stylisten geven haar natuurlijk ook geen hoed die niet bij haar past.

2. De juiste maat

De juiste maat van je hoofd bepaal je door een centimeter over je wenkbrauwen en net boven je oren te spannen. Die omtrek is de juiste maat van je hoed.

3. Ga niet te veel mee met de mode

Kies de hoed die bij jou past.

Tip van Lindy: De Cabriopet

"Nu het zulk lekker weer is, zie je veel cabrio’s op de weg. Een hoed met een rand is dan heel onhandig, omdat je met die hoofdsteun zit.

Daar is dit petje op bedacht van papierstro met leer.

Trends & tips voor het kiezen van de juiste (strand)hoed

Zo heb je wel de bescherming tegen de zon en blijft je haar een beetje onder controle, maar zie je er toch stijlvol uit."

Beeld: iStock, Hats and Bags

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in