Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Sylvie Meis: 'Mijn jurk was een eerbetoon aan Máxima'

La Meis kreeg nogal wat commentaar op haar kledingkeuze… Sylvie Meis (43) heeft zich verdedigd voor de jurk die ze vorig week droeg bij het staatsbanket ter ere van koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Meis, die al jaren in Duitsland woont en werkt, werd door de Duitse bondspresident Frank...

Sylvie Meis: 'Mijn jurk was een eerbetoon aan Máxima'

La Meis kreeg nogal wat commentaar op haar kledingkeuze…

Sylvie Meis (43) heeft zich verdedigd voor de jurk die ze vorig week droeg bij het staatsbanket ter ere van koning Willem-Alexander en koningin Máxima.

Meis, die al jaren in Duitsland woont en werkt, werd door de Duitse bondspresident Frank-Walter Steinmeier en zijn vrouw Elke Büdenbender uitgenodigd voor het staatsbanket.

Volgens sommige puristen was de jurk die Sylvie daarbij droeg te gewaagd: felrood, een blote schouder, een blote rug én een split.

Vrij hilarische kritiek gezien het feit dat HM zo'n beetje patent heeft op de one-shoulder-look en de koning en koningin geen types zijn die vlugzout nodig hebben bij de aanblik van een pittig geklede presentator: de stemming zat er zo te zien prima in. 

Daarnaast werd Sylvie verweten dat ze de show zou hebben gestolen van Máxima. Good luck with that, zouden we zeggen.

Meis ontving de uitnodiging voor het staatsbanket zo'n twee weken van tevoren, zegt ze tegen Gala. "Daardoor hadden mijn team en ik geen tijd meer om een ontwerper te vragen voor een nieuwe jurk. We lieten ons inspireren door de look van Máxima en hebben online veel kleding besteld. Daar zat ook de rode jurk bij."

Iedereen was daar meteen enthousiast over, zegt Sylvie. "Je had de one shoulder look, een geweldige snit en mooie details. De split ging tot de knie (op foto's is het overigens meer tot de dij - red), wat ik sexy maar passend vond. Ik ben nog steeds blij met mijn kledingkeuze, want het was absoluut een ode aan hoe mooi ik koningin Máxima vind en hoe geweldig ze zich altijd kleedt bij dit soort gelegenheden."

Máxima heeft overigens een Claes Iversen jurk die best veel op die van Sylvie lijkt, dus zullen we ophouden met de krabbenmand? Sisterhood! 

Foto's (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in