Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Style File: Katie Holmes (44) is chic, cool en ongecompliceerd

Katie Holmes heeft een informele, heel eigen stijl waar we allemaal wel iets mee kunnen (platte schoenen, lekker lopen!)

Katie Holmes

En haar looks zijn nog betaalbaar óók.

In New York heb je diverse types Manhattanites rondlopen. Je hebt de Park Avenue Prinses, tot in de puntjes van haar steile of volmaakt geföhnde haar gepolijst en uit te tekenen in onbestendige pakjes van Carolina Herrera. Je hebt de boho babe, denk aan de glasual looks van Sarah Jessica Parker.

Brunopress

En je hebt Katie Holmes, beschermheilige van vrouwen die er leuk uit willen zien, geen miljoenen te besteden hebben, wel in eens het openbaar vervoer zitten en een beetje comfort zoeken. Hier bewijst ze dat de transparant-trend prima te doen is zonder anderen of jezelf ongemakkelijk te maken.

Brunopress

Nogmaals transparant voor volwassenen (en ja, ze heeft een neusringetje).

Brunopress

Keurig visgraatje van boven, leermomentje met brede franjes van onderen – goed gebalanceerde combinatie.

Brunopress

Franjes zijn wel een beetje haar ding, ook met stevige schoenen eronder.

Brunopress

Zwarte top, zwarte loafers, maar wél een spannende rok met split en funky oorbellen. Well played, Katie.

Brunopress

Variatie op een thema: rustig van boven, zebragekte van onderen, hakje eronder, niets meer aan doen.

Brunopress

Een leren jasje kan al snel te 'Grease' worden, maar een lang, wijd model over een satijnen pak? Holmes ziet er goed in uit (slim om wel een mat tasje te kiezen, om een overload aan glans te voorkomen). Ook op andere manieren gecombineerd is deze jas een flatterend model.

Brunopress

Wijde jeans, witte blouse, top, soms iets erover – het is supercasual en toch ziet ze er leuk uit. Maar: nooit double denim (hear hear!).

Brunopress

Holmes draagt vrij weinig kleur, combineert veel separates en is niet verslaafd aan designer wear, maar koopt veel kleding gewoon in warenhuizen: aan deze look is de Kate Spade shopper het duurst. 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Mode
  • Getty Images