Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Sterren delen hetzelfde jasje

Kleding delen met uw zus of vriendin, hoe handig! Celebrities als Helga van Leur, Victoria Koblenko, Prinses Laurentien, Brecht van Hulten en Tanja Jess doen hier nu ook aan, maar dan met een bijzondere boodschap. De dames delen namelijk het ‘Colbert2Share’, met Helga van Leur als eerste draagste...

Sterren delen hetzelfde jasje

Kleding delen met uw zus of vriendin, hoe handig! Celebrities als Helga van Leur, Victoria Koblenko, Prinses Laurentien, Brecht van Hulten en Tanja Jess doen hier nu ook aan, maar dan met een bijzondere boodschap. De dames delen namelijk het ‘Colbert2Share’, met Helga van Leur als eerste draagster. Kleding veroorzaakt veel vervuiling. Het maakt een groot verschil door minder te kopen of vaker je garderobe te delen. Met het doorgeefjasje van voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal maken de sterren een modestatement: ‘kleding delen is in!’.

Per persoon veroorzaakt steeds nieuwe kleding kopen gemiddeld 550 kilo CO2 uitstoot per jaar. Ter vergelijking: dat is evenveel als 2.500 km rijden in een benzineauto. Voor het maken van kledingstoffen zijn veel land, water, energie en chemicaliën nodig. Als we een kwart minder kleding zouden kopen door onze garderobe vaker te delen, kunnen we in Nederland 2,3 miljard kilo CO2 besparen. Dat is meer dan het jaarlijkse energiegebruik van alle Amsterdamse en Utrechtse huishoudens samen.

Tips duurzame garderobe

Een duurzame modestijl kan een makkelijke overstap zijn. Ga bijvoorbeeld vaker voor een tijdloos design dat langer dan enkele seizoenen meekan. Investeer in een goede pasvorm. Of combineer vaker klassiekers met trendy items. Garderobes delen werkt natuurlijk ook! “Voor de modeliefhebbers die graag de allernieuwste modetrends volgen, is delen en ruilen een uitkomst: vind een modemaatje en uw garderobe is eindeloos afwisselend zonder dat het ten koste gaat van het milieu”, vertelt Kirsten Palland van Milieu Centraal.

Delen staat u goed

Weervrouw Helga van Leur heeft de primeur en draagt als eerste het door DutchSpirit verantwoord geproduceerde colbert. Van Leur: “Duurzame mode is genieten van een mooi, eerlijk kledingstuk en er dan weer een ander blij mee maken”. Ook Victoria Koblenko maakt zich sterk voor eerlijke mode. “Het signaal om kleding anders te produceren moet van ons, de consument, komen”, aldus Koblenko. Colbert2Share is onderdeel van de slow fashion campagne van Milieu Centraal. Meer informatie is te vinden op www.milieucentraal.nl/slowfashion

LINK NAAR MATTIJS VAN BERGEN

Bewaren