Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Solden in Antwerpen: dit is de beste shop-route

Wat heerlijk, vanf 3 januari is het weer solden in deze fijne Belgische stad. De jaarlijkse winteruitverkoop in Antwerpen is een absoluut hoogtepunt en één van onze favoriete stedentrips. Misschien scoor jij wel dat éne designerjurkje dat verscholen hangt in het rek. Langs deze route vind je alle...

Solden in Antwerpen: dit is de beste shop-route

Wat heerlijk, vanf 3 januari is het weer solden in deze fijne Belgische stad. De jaarlijkse winteruitverkoop in Antwerpen is een absoluut hoogtepunt en één van onze favoriete stedentrips. Misschien scoor jij wel dat éne designerjurkje dat verscholen hangt in het rek. Langs deze route vind je alle winkels van belang.

Met de trein ben je in een mum van tijd in Antwerpen en vanaf het station loop je zo de stad in.

Startpunt: Keyserlei

Wandel via de Keyserlei naar de Meir. Daar vind je winkels zoals Planet Parfum en Standaard Boekhandel. Niet het doel van de reis, toch handig dat ze er zitten.

Zeker bij de Boekhandel kun je mooie koffietafelboeken vinden voor een leuke prijs in deze tijd van het jaar. Wij gaan er langs nét voordat we weer op de trein terug stappen, want we gaan niet met die zware boeken de stad in natuurlijk.

Steek de Frankrijklei over en je bent op de welbekende Antwerpse Meir. Hier zitten alle grote winkelketens. Denk aan Tommy Hilfiger, Only, Zara, Hunkemöller, Veritas, ICI PARIS XL, H&M en nog heel veel meer.

Stadsfeestzaal

Ter hoogte van de H&M, vind je aan de andere kant van de Meir de entree naar de Stadsfeestzaal. In deze indrukwekkende shoppingzaal zijn winkels als Urban Outfitters, Cos, Habitat en de Ice-Watch store.

Vooral bij Cos vinden we nog wel eens leuke basics. Hier in de Stadsfeestzaal is het ook prima lunchen of drink even een koffietje voordat je weer verder gaat.

Ontwijk via de achterkant van Stadsfeestzaal de drukte van de Meir en wandel naar een rustiger winkelgebied. Je komt uit in Hopland en de Schuttershofstraat. Hier zijn de betere winkels, zoals Armani, Burberry, Hermès, IKKS, Moncler en Zadig & Voltaire.

Lees ook: 5 nieuwe hotels om stijlvol te overnachten in Antwerpen

De insidertip: de wilde zee

Wandel deze straat uit en je loopt bijna tegen de Bourla op. Rechts kan je nu de Huidevetterstraat in, met winkels als Natan, River Woods of Lacoste.

Als je hier niet rechts gaat, maar de straat oversteekt, kom je in een van de gezelligste winkelstraatjes van Antwerpen: De Wilde Zee. Hier shop je parentjes van kledingstukken in kleine boetiekjes.

Wanneer je de Wilde Zee door bent, kan je nog even door de Kammenstraat struinen voordat je de Nationalestraat en Kloosterstraat bereikt. In de Kammenstraat vind je vooral alternatieve kledingzaken, populair bij jongeren. Vooral de Fish & Chips is een begrip.

Borrel

In de Nationale Straat en Kloosterstraat zitten zowel chique modezaken als leuke meubelwinkels. De absolute tip: YOUR in de Kloosterstraat. Als je hier bent geweest, is het tijd voor een welverdiende borrel!

Lees ook: 6 goede wijnbars in Antwerpen om te proosten op de solden

De laatste tips en praktische informatie over de Solden in Antwerpen voor 2019. Vind je hier.

Bron: Solden2019.be

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in