Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Sexy, modern en begerenswaardig: Chanel wint Paris Fashion Week

Een lichte, luchtige collectie met allure.   Tijdens Paris Fashion Week is het altijd wachten en hopen op een Moment, iets opzienbarends, iets waarvan zelfs blasé fashion victims even van overeind gaan zitten. Je kunt er Cher voor invliegen of moeizame knutsels de catwalk voor opsturen, in de hoo...

Sexy, modern en begerenswaardig: Chanel wint Paris Fashion Week

Een lichte, luchtige collectie met allure.  

Tijdens Paris Fashion Week is het altijd wachten en hopen op een Moment, iets opzienbarends, iets waarvan zelfs blasé fashion victims even van overeind gaan zitten. Je kunt er Cher voor invliegen of moeizame knutsels de catwalk voor opsturen, in de hoop dat het spraakmakend wordt. Of je doet het à la Chanel en stuurt gewoon een topcollectie de wereld in, die instant verlangen opwekt.   

De show begint op 02:50

Met een cinematografisch decor vol beelden uit 'Last Year in Marienbad' (1961) van Alain Resnais heeft creative Virginie Viard van Chanel zich voor de S/S collectie van 2023 laten inspireren door de sexy sixties. Daarbij denk je misschien in eerste instantie aan Gucci, maar Viard heeft een verrukkelijke Franse draai aan het thema gegeven en het zo iets chiquer gemaakt.

Veel zwartwit – kenmerkend voor het label en de kernwaarden van Coco - classy broekpakken, pyjamapakken, powerpakken, pakken met shorts, frivole volants, veren,  ruches en franjes. Een beetje roze van blush tot framboos, een vleugje lila en zilver. Maar alles goed gedoseerd, licht en luchtig - echt een van haar betere collecties tot nu toe.

Over de doorzichtige kniekousen denken we nog even na...

... maar Viard krijgt wel  bonuspunten voor de diversiteit van de modellen in kleur, leeftijd én bodytype.

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in