Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Schiaparelli's mode-ode aan de matador

Bewegende Salvador Dali's, wil je zien! Paris Couture Week is vandaag van start gegaan met een zeer geslaagde collectie van Schiaperelli, dat de lat meteen hoog legde.  Italiaanse ontwerper Elsa Schiaperelli (1890-1973) onderhield een warme vriendschap met Spaanse kunstenaar Salvador Dali en was ...

Schiaparelli's mode-ode aan de matador

Bewegende Salvador Dali's, wil je zien!

Paris Couture Week is vandaag van start gegaan met een zeer geslaagde collectie van Schiaperelli, dat de lat meteen hoog legde. 

Italiaanse ontwerper Elsa Schiaperelli (1890-1973) onderhield een warme vriendschap met Spaanse kunstenaar Salvador Dali en was gefascineerd door de Spaanse cultuur.

Daniel Roseberry, de huidige creative director die Schiaparelli weer tot eenzame hautes in couture heeft weten te tillen, gebruikte die Spaanse invloeden in zijn A/W 2021-2022 collectie, die hij Matador Couture noemde.

Het is een fraaie surrealistische mix geworden, met vernuftige tops met stierenhorens en golvende gouden schoenen die rechtstreeks van een schilderij van Dali lijken te zijn gestapt.

Roseberry bracht grote volumes in mouwen en kragen.

De bruid droeg 70 meter aan tule.

Verder weelderige ontwerpen en opvallende schoenen die alle zijde passend edgy maakten. 

Roseberry is uitmuntend in het uitdelen van visuele grapjes zoals een ingelijst wasbordje op een top. Bonuspunten voor de statementsieraden: zowel Elsa als Salvador kunnen tevreden zijn met deze beeldschone vertaling van hun werk.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in