Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Roland Mouret: simpele silhouetten, veel kleur

Maar Mouret stapt óók (een beetje) uit zijn comfortzone. Voor zijn ready-to-wear collectie voor S/S 2022 had Roland Mouret twee vrouwen voor ogen als inspiratie: actrice Charlotte Rampling en zangeres Nina Simone. De collectie wijkt een beetje af van zijn eerdere werk, dat vooral bedoeld was voor...

Roland Mouret: simpele silhouetten, veel kleur

Maar Mouret stapt óók (een beetje) uit zijn comfortzone.

Voor zijn ready-to-wear collectie voor S/S 2022 had Roland Mouret twee vrouwen voor ogen als inspiratie: actrice Charlotte Rampling en zangeres Nina Simone.

De collectie wijkt een beetje af van zijn eerdere werk, dat vooral bedoeld was voor perfectionisten die de kleding perfect op maat om het lijf willen hebben.

Dat soort modellen zitten er beslist in, maar…

…ruches om de hals zijn nieuw voor Mouret…

…en dit soort frivoliteiten liggen ook best buiten zijn comfortzone.

Het meest veelzeggende ontwerp is de kaftanachtige jurk met patronen, ook al iets waar de liefhebber van effen hier mee experimenteert. "Die print is geïnspireerd op de patronen die je met je vingers in het zand maakt als je op het strand zit," zegt hij. "De vrouwen om me heen snakken ernaar om zich weer mooi aan te kleden, maar wel op een manier die vrij en gemakkelijk is." En die witte oorbellen? We voorspellen een hit! Hierbij de rest van de collectie.

Foto's (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in