Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Roaring 2020's: bruin is het nieuwe zwart

Trendvoorspeller Lidewij Edelkoort Heeft Gesproken! Het is natuurlijk altijd afwachten hoe iets uitpakt in de wispelturige modewereld, maar volgens internationaal gerespecteerde trendforecaster Lidewij Edelkoort gaan de we komende dertig jaar 'The Brown Age' tegemoet. Bruin wordt hierin het nieuw...

Roaring 2020's: bruin is het nieuwe zwart

Trendvoorspeller Lidewij Edelkoort Heeft Gesproken!

Het is natuurlijk altijd afwachten hoe iets uitpakt in de wispelturige modewereld, maar volgens internationaal gerespecteerde trendforecaster Lidewij Edelkoort gaan de we komende dertig jaar 'The Brown Age' tegemoet. Bruin wordt hierin het nieuwe zwart.

Het is even slikken, want wie denkt bij bruin nu niet aan het iets muffige bruin van de jaren zeventig? Die hier zowaar als inspiratie dient: Edelkoort verklaart de trend als herwaardering voor dit tijdperk en als waardering voor duurzame en natuurlijk bewerkte kleding.

Het gaat vooral om het creëren van een warme en gezellige sfeer, zegt Edelkoort (hier in 2012 met Máxima die haar de Prins Bernhard Cultuurfondsprijs uitreikte): "Stevige, dikke stoffen als corduroy worden belangrijker. Bruin wordt wakker van een sabbatical with a vengeance." We zijn onmiddellijk voor je op zoek gegaan: dit zijn voorbeelden van het Nieuwe Bruin.

Bruin gestreept jasje van Faz Not Fur kunstbont (Net-a-porter € 640)  

Bodyflirt jurk met lange mouw (Bonprix € 50)

Midi overhemdjurk met leerlook (Zara € 50)

Aross Girl Alma midi-rok van bruin ribfluweel (Net-a-porter € 229)

Oversized faux fur jas van Deveaux (Net-a-porter € 680)

Classy kastanjebruine coltrui in een zachte katoenmix (Bonprix € 18)

Wijde bruine jurk van tafzijde (Zara € 30)

Bruin gepatroneerd vest van Etro (Farfetch € 624)

Foto's (c) iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in