Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Phoebe Philo is terug (maar je moet er wél voor sparen)

Fashion designer Phoebe Philo (50), beschermheiliger der minimalistische chic, is terug (maar je moet er wél voor sparen).

Phoebe Philo 2023

Opwinding onder fashionista's: Phoebe Philo (50), beschermheilige van de ingetogen luxe, is na een lange break terug met een eigen label, dat inmiddels twee jaar heeft liggen broeden voor er daadwerkelijk iets was om aan te trekken. Als je 300.000+ volgers op Instagram kunt verzamelen zonder ook maar één foto te plaatsen, dan ben je echt 'cult' geworden.

Phoebe Philo

Toen de site met de 150 items live ging, lieten Philophines, zoals haar trouwe fans heten, die dan ook prompt crashen. Sommige items waren al binnen een half uur uitverkocht, terwijl er toch pittige prijskaartjes (een jas voor 6500 euro, een tas voor 2800 euro) aanhingen. Philo had al aangekondigd dat het label aanzienlijk minder zal produceren dan de geanticipeerde vraag, volgens de ontwerpster uit duurzaamheidsoverwegingen. Maar het helpt natuurlijk ook om de begeerte wat extra op te zwepen.

WireImage | Phoebe voor Chloe, in 2004

Phoebe begon in 1997 als design assistent van Stella McCartney bij Chloé en volgde haar in 2001 op als creative director. In 2006 nam ze een break om meer bij haar gezin te kunnen zijn, maar twee jaar later werd ze toch creative director bij Céline waar ze fenomenale successen scoorde met minimalistische chic en It Bags en naam maakte als ls een van de invloedrijkste ontwerpers van de 21ste eeuw. 'Old Céline' door Phoebe is nog altijd goud waard op sites als Vestaire Collective. Het werd vanzelf het label dat moderedacteuren wilde dragen en Phoebe being Phoebe had ze na tien jaar wel genoeg van de hype en vertrok.

Phoebe Philo

En nu dus eindelijk een eigen lijn, met de cleane, architecturale lijnen die je kent van haar tijd bij Céline, maar wel wat speelser en spannender dan eerst.

Phoebe Philo

Om eerlijk te zijn is het meer The Row dan haar werk zoals je dat van Céline kent. Het spannendste is vooralsnog een stuk weten te bemachtigen.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Mode
  • Phoebe Philo