Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

PALAIS BULLES

Palais Bulles is het excentrieke huis van de modeontwerper Pierre Cardin aan de Côte d'Azur Palais Bulles Palais Bulles werd in 1977 ontworpen door Antti Lovag, een Hongaarse artiest. De opdrachtgever was een rijke industrieel, Pierre Bernard. Vanaf 1991 is Pierre Cardin de trotse eigenaar van he...

PALAIS BULLES

Palais Bulles is het excentrieke huis van de modeontwerper Pierre Cardin aan de Côte d'Azur

Palais Bulles

Palais Bulles werd in 1977 ontworpen door Antti Lovag, een Hongaarse artiest. De opdrachtgever was een rijke industrieel, Pierre Bernard. Vanaf 1991 is Pierre Cardin de trotse eigenaar van het Palais en is het zelfs geklasseerd als beschermd monument.

Het ontwerp

Het is op het eerste zicht een hallucinant maar betoverend beeld. De gigantische bubbels, die het midden houden tussen de duikpakken van Jules Verne en grotwoningen in Gaudí-stijl, vormen samen een paleis van maar liefst 1.800 vierkante meter.

Alles in dit pop-paleis is rond, van de baden tot de meubelen en de deuren! De 12 suites, stuk voor stuk gedecoreerd met glanzende seventies-lakmeubelen dragen het signatuur van zijn huidige eigenaar, Pierre Cardin. Aan de muren: de kunstwerken van zijn favoriete kunstenaars: Picasso, Serge Branson ... Het paleis staalt in zijn totaliteit ook een heel hoog Kubrick-gehalte uit.

Droomlocatie

Onder meer door zijn perfecte ligging aan de Crosette in Cannes wordt het paleis vaak afgehuurd tijdens het filmfestival. De jetset is er kind aan huis: in 2002 werd er onder andere een feestje gegeven voor de 40e verjaardag van James Bond. Het Palais Bulles kan volledig privé gehuurd worden op aanvraag.

Boek

Alles over de visie van Pierre Cardin op zijn extravagante woning is te lezen in het boek 'Le Palais Bulles de Pierre Cardin' dat samen met Jean-Pascal Hesse (verantwoordelijk voor de pers bij Cardin) publiceerde bij Assouline.

Website:

www.palaisbulles.com

Bron: Madame Figaro/Imagicasa